Харківщина отримала майже 200 генераторів від Франції

Харківщина отримала майже 200 генераторів від Франції

Відео
Укрінформ
Харківська область отримала від Франції 188 генераторів різної потужності.

Про це у Телеграмі повідомила Харківська ОВА, передає Укрінформ.

«Харківщина отримала генератори від Франції. 188 генераторів різної потужності передали за участі тимчасово повіреного у справах посольства Франції в Україні Бенжамена Роріга», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що отримані генератори планується розподілити між деокупованими населеними пунктами Харківщини.

В ОВА уточнили, що частину генераторів використовуватимуть при розгортанні нових “пунктів незламності”.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов подякував французам за цю надважливу допомогу, адже загарбники не припиняють тероризувати мирне населення регіону.

«Майже від кожного обстрілу потерпає критична інфраструктура Харківщини. Аби жителі області мали змогу і обігрітися, і бути на зв’язку із своїми рідними, необхідні генератори», - зазначив очільник області.

Акцію назвали «Світло та тепло для України». Ініціативу створили спільно із Об’єднанням теслярів Франції. До акції долучилися понад 60 підприємств різного масштабу, що збирали ці генератори.

«Ці 188 генераторів нам вдалося зібрати лише за 3 тижні. Ми спеціально обирали генератори невеликої потужності, аби їх було зручно використовувати на побутовому рівні», - зазначив співорганізатор акції Фредерік Таддеї.

Читайте також: Україна планує закупити енергообладнання на понад €100 мільйонів - Прем’єр

В межах обговорення подальшої співпраці та підтримки регіону Синєгубов наголосив на потребі у генераторах високої потужності. Вони потрібні для забезпечення комунальних підприємств, аби під час довготривалого вимкнення світла у жителів Харківщини були вода і тепло.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області минулої доби зі ствольної та реактивної артилерії, танків та мінометів ворог обстрілював Вовчанськ, Куп'янськ, Стрілечу, Вільчу, Огірцеве.

Фото: Харківська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-