У грудні Україна отримала понад 300 тисяч генераторів та близько 8 тисяч терміналів Starlink

У грудні Україна отримала понад 300 тисяч генераторів та близько 8 тисяч терміналів Starlink

Укрінформ
В Україну впродовж грудня доставити понад 300 тисяч генераторів різної потужності з інших держав, від донорів, бізнесу та приватних користувачів, а терміналів Starlink - майже 8 тис. одиниць.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в Телеграмі.

“Ми будемо зі світлом і зі зв’язком, як би наші вороги не прагнули нас цього позбавити! З моменту, коли росіяни почали атакувати нашу енергетику, ми сфокусувалися на забезпеченні необхідним обладнанням критичної інфраструктури. Понад 300 000 генераторів різної потужності доставлено в Україну впродовж грудня цього року. Це загальна кількість – держава, донори, бізнес та приватні користувачі. Безпрецедентний обсяг такого обладнання”, - повідомив Тимошенко.

Він додав, що для того, аби якнайшвидше забезпечити державу генераторами, було ухвалено рішення про спрощення їх ввезення.

“Ми системно працюємо над розв'язанням питань для забезпечення населення всім необхідним. Люди повинні мати доступ до медицини, освіти, соціальних послуг. Там, де є можливість, заміняємо менш потужні генератори більш потужними, щоб забезпечити сталу роботу систем. Те саме стосується і терміналів Starlink – уряд також спростив їх ввезення і тільки за грудень в Україну заїхало майже 8 000 одиниць обладнання”, - повідомив заступник керівника ОП.

Читайте також: Закарпаття отримало теплові гармати від США для обігріву «пунктів незламності»

Він запевнив, що “і генератори, і Starlink, продовжать надходити”.

“На січень вже домовлено про передачу 8 000 генераторів від наших партнерів”, - анонсував Тимошенко.

Як повідомлялося, з 10 жовтня рф завдає масованих атак ракетами і дронами по енергетичній інфраструктурі України, у зв'язку з чим наявний значний дефіцит у системі електропостачання, застосовуються планові та аварійні відключення електрики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-