За зібрані на платформі UNITED24 гроші куплять 43 «швидкі»

За зібрані на платформі UNITED24 гроші куплять 43 «швидкі»

Укрінформ
ДП "Медзакупівлі" уклало контракти на 126,4 млн грн на закупівлю 43 "швидких" за кошти, зібрані через UNITED24.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Відповідно до рішення комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я Медичні закупівлі України уклали контракти на придбання 43 автівок швидкої допомоги загальною вартістю 126 385 000,00 грн для медзакладів за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24", - йдеться у повідомленні.

Загалом станом на зараз їх уже закуплено 133 одиниці. Це «швидкі» типу С, облаштовані всім необхідним, щоби транспортувати тяжкопоранених.

«За ось уже одинадцять місяців повномасштабної війни знищено/пошкоджено близько 400 авто швидкої допомоги. Тим часом обстріли медзакладів та “швидких” тривають. А наші медики продовжують виїжджати на виклики всюди. Тож нові реанімобілі – важлива потреба!» – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Читайте також: Львівщина передала південним та східним областям 12 «швидких» та 4 пожежні авто

Як повідомлялося, у вересні 18 карет швидкої допомоги типу С, закуплені в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської, були направлені у Сумську, Харківську, Миколаївську, Чернігівську та Рівненську області. Автівки обладнані всім необхідним, щоб швидко й безпечно доправити тяжкопоранених до лікарні: кисневими балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-