Цьогоріч Україна отримала 223 тисячі доз вакцини проти грипу в якості гуманітарної допомоги

Цьогоріч Україна отримала 223 тисячі доз вакцини проти грипу в якості гуманітарної допомоги

Укрінформ
Україна в якості гуманітарної допомоги у 2022 році отримала 223 тисяч доз вакцин проти грипу.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

“Цьогоріч в якості гуманітарної допомоги Україна отримала 223 тисячі доз вакцин проти грипу (60 тисяч доз в рамках ініціативи PiVi та 163 тисячі доз вакцин в рамках гуманітарної допомоги від компанії Sanofi)”, - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що додаткові 30 тисяч доз, отриманих через механізм PiVi, доставлять у період з 22 по 29 грудня. Відповідний розподіл вже затверджений.

Читайте також: ЮНІСЕФ надав Україні понад 200 тисяч доз вакцин для дитячих щеплень

За інформацією МОЗ, вакцини розподілять по всій Україні, навіть у ті області, частина котрих тимчасово окупована (окрім Луганської).

У міністерстві наголошують, що вакцина захищає проти вірусів, які циркулюють в цьому році.

“Тобто вакцинуватись варто лише цьогорічною вакциною, адже лише вона ефективна цього сезону. Торішня вакцина вже неефективна та не побудує імунітет”, - наголошують у МОЗ.

Також повідомляється, що попередньо, відповідно до інформації Держлікслужби, на комерційний ринок має зайти 150 тисяч доз вакцини, наразі вже 50 тисяч є в аптеках.

Читайте також: Україна отримала 100 тисяч доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen

“Головна проблема, чому виробники постачають не так багато вакцини в аптеки — недостатній попит. Адже практика вакцинації проти грипу в Україні не така поширена”, - пояснюють у МОЗ.

Зазначається, що вакцинація проти грипу не входить до Національного календаря, а відповідно не є обов’язковою та безоплатною. Проте держава працює над тим, щоб захистити групи ризику. У цьому році йдеться про вагітних, медиків та військових.

«Міністерство заохочує всіх громадян та громадянок робити щеплення, адже навіть в умовах повномасштабного вторгнення, здоровʼя українців — це наш пріоритет. Коли людина вакцинується, вона потенційно зменшує навантаження на систему охорони здоровʼя. Менше навантаження на систему охорони здоровʼя завдяки щепленню — більше ресурсів для лікування наших захисників та захисниць”, — зазначив заступник міністра охорони здоровʼя Ігор Кузін.

Читайте також: Україна отримала як гумдопомогу вакцини від грипу, дозиметри та йодид калію

Щеплення можна робити впродовж усього сезону грипу. Зазвичай сезон триває з жовтня до травня наступного року. Імунітет формується через 7-14 днів.

У першу чергу щеплення рекомендоване людям, які входять до груп ризику: медпрацівники, учителі, діти віком до п’яти років, вагітні, літні люди віком від 60 років, пацієнти із хронічними захворюваннями, усі, хто працює в місцях скупчення людей.

Як повідомлялося, раніше Україна отримала 100 000 доз векторної вакцини від COVID-19 Janssen (Jcovden) у рамках COVAX.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-