ДСНС отримала від благодійників дев'ять Toyota Land Cruser 78 і п'ять дронів Phantom

ДСНС отримала від благодійників дев'ять Toyota Land Cruser 78 і п'ять дронів Phantom

Фото, відео
Укрінформ
Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій отримали від Представництва ХАЛО ТРАСТ в Україні технічну допомогу для гуманітарного розмінування територій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

“29 листопада підрозділи ДСНС отримали від Представництва ХАЛО ТРАСТ в Україні технічну допомогу для гуманітарного розмінування території держави. Церемонія передачі відбулася за участю голови представництва ХАЛО ТРАСТ в Україні Мейрі Каннінгем, заступника голови ДСНС Сергія Трегубенка та представників Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні”, - ідеться в повідомленні.

До складу допомоги увійшли дев'ять автомобілів Toyota Land Cruser 78, п`ять дронів Phantom 4 та чотири комплекти засобів індивідуального захисту (бронежилет і каска).

ДСНС отримало технічну допомогу для гуманітарного розмінування від організації ХАЛО ТРАСТ / Фото: ДСНС

Технічна підтримка для ДСНС надана в рамках проєктної угоди між Представництвом ХАЛО ТРАСТ в Україні та ДСНС щодо спроможностей та розвитку гуманітарного розмінування.

“Наша співпраця з ХАЛО ТРАСТ розпочалася ще у 2014 році і за цей час ми вже реалізували Спільний проєкт “Гуманітарна протимінна діяльність на сході України”, в ході якого 60 фахівців ДСНС пройшли навчання у сфері гуманітарного розмінування. Крім того, чотири піротехнічні розрахунки, які працювали саме у Донецькій області, були оснащені сучасною технікою та обладнанням. Ми високо цінуємо наші партнерські відносини та сподіваємося на подальшу спільну реалізацію заходів у сфері протимінної діяльності та гуманітарного розмінування”, - зазначив заступник голови ДСНС Сергій Трегубенко.

Питання розмінування звільнених територій України від боєприпасів є одним із пріоритетних у діяльності ДСНС. На даний час загальна площа, яка підлягає обстеженню, становить близько 174 тисяч кв. км. Саме тому вкрай важливо забезпечити якісну технічну оснащеність піротехніків Служби порятунку для оперативної роботи.

Читайте також: В Україні 175 тисяч квадратних кілометрів територій є мінно небезпечними - ДСНС

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні ДСНС отримала вісім дронів типу Fifish V6 Expert для підводного розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-