Проєкт ЄС допоможе українцям з адаптацією у воєнний час

Проєкт ЄС допоможе українцям з адаптацією у воєнний час

Укрінформ
Європейський Союз запустив серію експертних відео для українців – Dovidka.info

Проєкт стартував у співпраці з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури. Теми відео – це питання, що цікавлять усіх українців, незалежно від того, де вони живуть і як саме їх зачепила війна. Тричі на тиждень відеоінструкції з’являються на YouTube каналі SPRAVDI,  у соцмережах Центру та на партнерських майданчиках.

Від початку повномасштабної війни в Україні зруйновано понад 74 тис. житлових будинків. За прогнозом Міністерства економіки, рівень безробіття в Україні до кінця 2022 року становитиме 30%. А ті, кого ці проблеми не торкнулись, усе одно щодня відчувають на собі реалії війни: у постійних загрозах обстрілів, у відключеннях електроенергії та води, у нових цінах на продукти тощо.

«Сьогодні перед українцями виникло чимало питань, з якими вони ніколи не стикались. Тому вважаємо за важливе підтримати проєкт Dovidka.info, котрий надає допомогу у цих питаннях. У проєкті експерти розповідають, як зарадити людині, у якої горе, як вижити бізнесу в умовах війни, як адаптуватись тим, хто змушений був покинути свій дім. Українці вже пережили перші хвилі емоцій від жахливих обставин війни. Однак попереду – довгий шлях, щоб подолати наслідки російського вторгнення. Цей проєкт має на меті допомогти людям пройти цей шлях та дати надію, показати можливі шляхи зростання», – пояснює Мартін Шрьодер, керівник відділу «Місцевий і людський розвиток» Представництва ЄС.

Експерти проєкту ЄС – фахівці із багаторічним досвідом у сферах права, економіки, будівництва, здоров’я.

«Проєкт не тільки дає відповіді, а й залучає глядачів до вибору тем наступних відео. Вони беруть участь в обговоренні  в коментарях та ставлять питання, на які згодом фахівці дадуть чіткі відповіді або покрокові інструкції», – говорить заступник керівника Центру стратегічних комунікацій Микола Балабан.

Станом на сьогодні в ефір вийшло 51 відео. Проєкт триватиме до червня 2023 року. Його фінансує Європейський Союз.

Довідкова інформація: Відеопроєкт Dovidka.info став логічним продовженням сайту Dovidka.info, який з’явився рівно за день до повномасштабного вторгнення. Автори щодня доповнюють сайт Dovidka.info інструкціями, як діяти під час війни. За 9 місяців сайт відвідало понад 1,5 млн читачів, а чат-ботами, які дублюють ці поради в короткому форматі, скористалися понад 400 тисяч.

По додаткову інформацію звертайтесь до керівника проєкту Аліси Малицької за телефоном 050 401 09 77

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-