Пункти незламності запрацюють, якщо світло відключать на більш як 24 години

Пункти незламності запрацюють, якщо світло відключать на більш як 24 години

Укрінформ
Пункти незламності в Україні відкриватимуться і працюватимуть після 24 годин відсутності електроенергії в населених пунктах.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко сказав в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо ми кажемо про пункти незламності, вони почнуть працювати, якщо електроенергії в будь-якому місті або містечку не буде більше 24 годин. Саме з 24-ї години відкриються й почнуть працювати ці пункти незламності”, - зазначив Тимошенко.

За його словами, більшість цих пунктів розташовані у школах, дитсадках, будівлях обласних державних адміністрацій, районних адміністрацій, міських рад, на вокзалах, у наметах ДСНС, які розгортаються по всій країні.

“Але окрім цього ми також закликаємо і бізнес долучатися до ідеї пунктів незламності... Ми вже співпрацюємо з ресторанами, автозаправними комплексами, супермаркетами, і ці локації також додатково нанесені на онлайн карту, яка є на сайті nezlamnist.gov.ua”, - зауважив Тимошенко.

За його словами, пункти незламності є в усіх обласних центрах, у великих містах та маленьких містечках.

"Їх трохи менше в сільській місцевості, але все одно ми працюємо і робимо так, щоб вони були у старостатах чи у будівлях територіальних громад, тобто адміністративних будівлях”, - сказав заступник керівника ОП.

"Звісно, зараз їх ще недостатньо, їх трохи більше чотирьох тисяч. Наше завдання - така амбітна мета, щоб їх було більше 10 тисяч, тоді точно ми розуміємо, що покриємо всю Україну”, - додав Тимошенко.

Окрім того, зауважив він, за кожним пунктом незламності закріплена відповідальна особа, яка зможе проконсультувати людину під час відвідування пунктів незламності.

Тимошенко наголосив, що в підготовлених державою пунктах, які працюватимуть цілодобово, не буде жодних платних послуг.

Наразі, за його словами, по всій країні розгорнені понад 4 тисячі пунктів незламності, куди українці можуть звернутися під час імовірного довготривалого відключення електроенергії. Вони оснащені генераторами, інтернетом, необхідним для зарядки мобільних пристроїв, тощо.

Тимошенко нагадав, що напередодні Президент розповів про онлайн - карту і адресу сайту — nezlamnist.gov.ua, де кожен може побачити місцерозташування найближчого пункту незламності.

Читайте також: Київ може очікувати найгірша зима з часів Другої світової — Кличко

Також заступник керівника ОП наголосив, що наразі немає потреби українцям евакуйовуватися через проблеми з енергопостачанням.

“Ми не закликаємо нікого нікуди евакуюватися, як говорили це і кілька днів тому. Дійсно, планів є багато і сценаріїв є багато. Звісно, розробляються різні сценарії, але ні про яку евакуацію взагалі не йдеться”, - підкреслив Тимошенко.

Як повідомлялося, напередодні Президент Володимир Зеленський у відеозверненні зазначив, що в Україні вже розгорнуті понад 4 тисячі пунктів незламності зі світлом й інтернетом на випадок серйозних уражень систем електропостачання, а також запущено сайт із мапою цих пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-