Українські полярники долучилися до флешмобу «Жовта стрічка»

Українські полярники долучилися до флешмобу «Жовта стрічка»

Фото
Укрінформ
Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" у День Гідності та Свободи долучилися до міжнародного флешмобу "Жовта стрічка" на підтримку українців, які чинять спротив на тимчасово захоплених російськими загарбниками територіях.

Як передає Укрінформ, про це Національний антарктичний науковий центр повідомляє у Фейсбуці.

За словами полярників, у такий спосіб вони хочуть подякувати всім, хто на захоплених росією територіях чинить відчайдушний опір.

"Ви – справжні герої! Пишаємося вами і хочемо, щоб ви відчували нашу підтримку навіть з Антарктиди – найвіддаленішого куточка, де майорить наш рідний синьо-жовтий прапор. Впевнені, що дуже скоро його піднімуть над Кримом, Донецьком, Луганськом, Енергодаром, Бердянськом, Новою Каховкою та всіма іншими окупованими територіями", – наголосили учасники 27-ї Української антарктичної експедиції.

Читайте також: Пів року у лапах ворога: Асоціація родин захисників «Азовсталі» запускає флешмоб

Вони закликали всіх приєднуватися до акції, одягнувши жовту стрічку як символ опору російським загарбникам.

Рух спротиву "Жовта стрічка" виник навесні 2022 року в Херсоні та швидко поширився на інші захоплені росіянами території. Символ руху - жовту стрічку - люди пов’язують і малюють на стінах та бордюрах, на будівлях ворожих адміністрацій та дорогах, на центральних площах і невеликих вуличках.

Як повідомляв Укрінформ, у День гідності й свободи 21 листопада спільнота "Жовта стрічка" закликає українців та весь демократичний світ провести флешмоб: пов'язати жовту стрічку, викласти у соцмережі фото з нею та хештегом #ЖовтаСтрічка, щоб підтримати опір на тимчасово захоплених територіях.

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-