Запорізькі волонтери роблять буржуйки для військових і пунктів обігріву

Запорізькі волонтери роблять буржуйки для військових і пунктів обігріву

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі волонтерський центр "Паляниця" робить буржуйки, які потім передає для обігріву бліндажів військовим, а також для облаштування пунктів обігріву цивільного населення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з початку війни зробили близько 800 штук, а може, і більше. Ми їх робили з металевих бочок і всього, що було під рукою, і віддавали військовим. На сьогодні в нас є виробництво двох видів. Вони швидко збираються", - сказав волонтер Михайло.

Буржуйка працює на дровах, нагрівається за 10-15 хвилин. За словами підприємця та волонтера Євгена, він може "зібрати" буржуйку за годину-півтори.

Читайте також: Британія передасть ЗСУ 12 тисяч зимових спальників та намети з обігрівом

"На початку війни хотів піти в ЗСУ чи ТрО, але за станом здоров'я не можу. Потім дізнався про штаб "Паляниця", прийшов і от збираю буржуйки", - каже чоловік (він професійний зварювальник).

У Запоріжжі волонтерський центр "Паляниця" варить буржуйки, які потім передає військовим для обігріву / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Військові встановлюють буржуйки у бліндажі. Крім того, такі пічки відправляють мешканцям визволених територій або тих, що під контролем України, але через обстріли там немає газу та електрики.

У штабі "Паляниця" зазначають, що буржуйки надаються військовим безкоштовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-