Автопробіг і спільна молитва: у Кропивницькому херсонці святкували визволення свого міста

Автопробіг і спільна молитва: у Кропивницькому херсонці святкували визволення свого міста

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому переселенці з Херсона відзначили день визволення рідного міста. Кілька сотень херсонців провели автопробіг та спільну молитву на площі Героїв Майдану.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кіровоградська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Херсонці, яких під час війни прихистили у Кропивницькому, відзначили день визволення рідного міста автопробігом та мітингом. Проїхавши вулицями Кропивницького, кілька сотень мешканців Херсонщини зібрались на площі Героїв Майдану. Також на площі лунала спільна молитва за визволення всієї України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що організатором та ідейним натхненником акції став священник Православної церкви України Сергій Чудинович. Долучилась до акції і Катерина Колтунова, заступниця начальника Кіровоградської ОВА.

Читайте також: Зеленський приїхав у Херсон

«Ще влітку Катерина, як волонтерка, разом із фотохудожником Володимиром Пінегою надрукували 12 фотографій із видами Херсона і продавали їх на аукціонах та заходах, присвячених Херсону зі збором коштів на ЗСУ. Сьогодні на честь визволення Херсона були виставлені останні дві фотороботи», - додали в Кіровоградській ОВА.

Як повідомляло агентство, 11 листопада Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ, а для російських військових єдиний шанс уникнути загибелі - негайно здатися в полон.

На Кіровоградщині від початку війни прийняли понад 80 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-