Зеленська відвідала в Португалії українських біженців у центрі екстреної допомоги

Зеленська відвідала в Португалії українських біженців у центрі екстреної допомоги

Фото, відео
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська відвідала в португальському місті Кашкайш українських біженців у центрі екстреної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська написала у Телеграмі.

За словами дружини Президента, перші дві з половиною сотні переселенців з України прибули до португальського міста Кашкайш ще у середині березня. Вона додала, що люди в стані першого шоку від війни та вимушеного переїзду одразу отримали теплий і продуманий прийом у цьому центрі екстреної допомоги.

“Умови тут скромні, але є все необхідне. Українські тимчасові переселенці можуть залишатися в центрі доти, доки для них не знайдеться постійне житло”, - повідомила Зеленська.

Умови для українських переселенців забезпечила команда SOS UCRÂNIA під керівництвом мера міста Кашкайш Карлуша Каррейраша.

Зеленська відвідала в Португалії українських біженців у центрі екстреної допомоги / Фото: Олена Зеленська, Telegram

“Сьогодні мала нагоду познайомитись і з центром, і з паном Каррейрашем, подякувати йому та його місту за неймовірну гостинність”, - написала Зеленська.

Кашкайш – друге місто у десятимільйонній Португалії за кількістю зареєстрованих тимчасово переміщених осіб з України: їх тут вже 3310. Для українців діє безкоштовна юридична підтримка, курси з вивчення мови є доступ до освіти, охорони здоров’я, а також сприяння у пошуках роботи. Муніципалітет дотепер продовжує збір та відправку гуманітарної допомоги в Україну.

Читайте також: Зеленська закликала IT-фахівців з усього світу допомагати Україні

“Навіть більше: після російських злочинів у Бучі та Ірпені Кашкайш захотів стати побратимом цих міст. І це братерство лише підтверджується щодня, бо справжніх братів видно з їхніх вчинків. Дякуємо, Кашкайш, дякуємо, Португаліє”, - зазначила дружина Президента.

Також вона опублікувала відео з цього центру, де зустрілася з українцями.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня у німецькому містечку Кельстербах дружина Президента України Олена Зеленська відвідала українських біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-