ДСНС отримала вісім сучасних дронів для підводного розмінування

ДСНС отримала вісім сучасних дронів для підводного розмінування

Фото
Укрінформ
Державна служба України з надзвичайних ситуацій отримала вісім дронів типу Fifish V6 Expert для проведення підводного розмінування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

«31 жовтня в ДСНС відбулася офіційна передача 8 підводних дронів типу Fifish V6 Expert. Це стало можливим завдяки спільній співпраці ТОВ «Нова Пошта», Асоціації «Учасників ринку робототехніки та автоматизованих систем» роботизації та автоматизації України та Благодійного фонду «Науково-технічний розвиток України», — ідеться в повідомленні.

За словами очільника ДСНС Сергія Крука, нині надзвичайники напрацьовують стратегію підводного розмінування. «Досвід українських водолазів-саперів у цьому є унікальним. А обладнання, що передається безумовно розширить наші можливості. Тому дякую партнерам за цю необхідну допомогу», — наголосив він.

Директорка Асоціації «Учасників ринку робототехніки та автоматизованих систем» Ірина Легкобит зі свого боку підкреслила, що це перші вісім дронів з 20, які має отримати ДСНС.

Зазначається, що використання такого обладнання дозволить суттєво збільшити рівень захисту водолазів-саперів під час проведення робіт з гуманітарного розмінування, особливо під час знешкодження мін-пасток і спеціально встановлених вибухових пристроїв.

Завдяки використанню подібних дронів вдасться також підвищити якість виконання робіт з пошуку, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, розширити можливості пошуку боєприпасів на більших глибинах і підвищити рівень підготовки водолазів-саперів згідно з провідними міжнародними практиками з використанням досвіду міжнародних експертів у сфері гуманітарного розмінування.

Читайте також: Шведські благодійники передали спецобладнання українським рятувальникам

Як повідомляв Укрінформ, представники благодійної організації шведських рятувальників Swedish Rescuers передали спецобладнання саперам частини гуманітарного розмінування Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування і швидкого реагування ДСНС. Зокрема, ідеться про ультрапортативні дослідницькі комплекси MagDroneR4, що встановлюються на будь-який безпілотник/дрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-