У Тернополі відкрили гуманітарний хаб для переселенців з Луганщини

У Тернополі відкрили гуманітарний хаб для переселенців з Луганщини

Фото
Укрінформ
У Тернополі у четвер, 6 жовтня, відкрили гуманітарний хаб Сєвєродонецької міської ВЦА для вимушених переселенців з Луганщини.

Про це повідомила Тернопільська ОВА, передає Укрінформ.

«Переселенці, які проживають у Тернополі та у ближніх населених пунктах, можуть отримати допомогу безпосередньо в хабі. Розглядаються питання щодо надсилання гуманітарної допомоги поштою або можливого розвезення автотранспортом по віддалених громадах. Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб люди почували себе в безпеці та мали усе необхідне», - сказав начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

У Тернополі відкрили гуманітарний хаб для переселенців з Луганщини / Фото: Тернопільська ОВА

Згідно з повідомленням, гуманітарний хаб створений для підтримки внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій Луганської області. Вони зможуть у ньому отримувати гуманітарну допомогу та професійні поради з питань пошуку роботи й працевлаштування, медичні, юридичні та психологічні консультації, а також допомогу в розв'язанні важливих питань.

Читайте також: На Хмельниччині відкрили гуртожиток для переселенців

Начальник ОВА зазначив, що відкриття у Тернополі такого осередку стане потужним кроком у співпраці Тернопільської та Луганської областей.

Як повідомлялося, наразі в обласних центрах країни працюють близько десяти гуманітарних хабів, які надають допомогу вимушеним переселенцям з Луганщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-