У регіони поїдуть іще 17 реанімобілів, закуплені у межах ініціативи першої леді

У регіони поїдуть іще 17 реанімобілів, закуплені у межах ініціативи першої леді

Укрінформ
У регіони України будуть передані ще 17 реанімобілів, придбаних у межах ініціативи дружини Президента Олени Зеленської через фандрейзингову платформу United24.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

“Наступні 17 автомобілів швидкої медичної допомоги, закуплені в межах ініціативи першої леді України через фандрейзингову платформу United24, поїдуть у регіони, а саме в Запорізьку, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Харківську та Одеську області”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що перші 18 автомобілів уже прибули на Сумщину, Харківщину, Миколаївщину, Чернігівщину і Рівненщину.

У МОЗ поінформували, що реанімобілі обладнані усім необхідним: кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. Це дає змогу швидко й безпечно доправити тяжкопоранених до лікарні.

Читайте також: Актор Марк Гемілл, який зіграв Люка Скайвокера, став амбасадором United24

За словами заступниці міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марії Карчевич, “швидкі” типу “С” МОЗ у першу чергу скеровує у прифронтові регіони, а також ті, що перебувають під артилерійськими та ракетними обстрілами.

"Автомобілі облаштовані для транспортування пацієнтів. У них можна здійснювати лікування кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, загальне знеболення, первинну хірургічну обробку ран, внутрішньосерцеву кардіостимуляцію", - зазначила посадовець.

Як повідомлялося, 21 липня дружина Президента Олена Зеленська анонсувала збір коштів через фандрейзингову платформу United24 для придбання автомобілів швидкої медичної допомоги типу С.

Долучитися до підтримки сфери охорони здоров’я можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-