На Волині шведи зводять житло для вимушених переселенців

На Волині шведи зводять житло для вимушених переселенців

Фото
Укрінформ
У Ківерцівській громаді Волинської області, на території оздоровчого табору, шведи-будівельники зводять житло для вимушено переміщених осіб. Найближчим часом тут зможуть отримати нову домівку 150 переселенців.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Волинської ОВА, передає Укрінформ.

«В Ківерцівській громаді будують житло для внутрішніх переселенців. Житло зводять на території оздоровчого табору благодійного фонду «Шведський центр допомоги». Невдовзі тут буде помешкання для 150-ти людей. У планах – продовжити будівництво, аби розселити ще 150 внутрішніх переселенців», - йдеться у повідомленні.

На Волині шведи зводять житло для вимушених переселенців / Фото: Волинська ОВА

Зазначається, що днями на Волинь прибули ще п’ять вантажівок з будматеріалами від меценатів з Швеції. Серед них, шість сучасних теплонасосів, для забезпечення опаленням помешкань.

Крім того, у волинську громаду приїхали більше 20 шведів-будівельників, які уже розпочали роботу. Зазначають, що кожен спеціаліст – це власник того чи іншого підприємства в Швеції, яке спеціалізуються на будматеріалах.

«Наразі триває модернізація існуючих будівель: незабаром тут утеплять фасади та відремонтують дах. Також для зведення нових житлових споруд заливають фундамент», - додають в ОВА.

Відновлення та будівництво помешкань проводять за підтримки шведського фонду Ukrainahjälpen Filippus спільно з Офісом Президента України.

На Волині, станом на 13 вересня, розселили та забезпечили усім необхідним 73 тис. 106 переселенців. Наразі в області проживають та мають статус ВПО майже 60 тисяч людей. За даними облдержадміністрації, в області можливо додатково розмістити ще до 13 тисяч осіб (приватний сектор, готелі, комунальні заклади, заклади, які не задіяні в освітньому процесі, хостели, тощо). Більшість місць знаходиться в територіальних громадах, віддалених від обласного центру.

Читайте також: Швеція надасть важливі інструменти для ЗСУ - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швеції надасть Україні додатковий пакет допомоги у розмірі 1 мільярда крон - як військової, так і цивільної. Прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон не повідомила подробиць щодо військового пакета, але сказала, що він буде подібний до попередньої допомоги, яка включала протитанкову зброю, засоби індивідуального захисту та обладнання для розмінування. Цивільна частина пакета допомоги включатиме закупівлю української пшениці, що буде передана країнам, які відчувають нестачу продовольства, і сприятиме розвитку економіки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-