Делегація «U4U» відвідала Київщину

Делегація «U4U» відвідала Київщину

Фото
Укрінформ
Представники делегації міжпарламентської мережі "United for Ukraine" ("Об’єднані для України") відвідали Київську область.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у селищі Макарів члени делегації разом з народними депутатами України відвідали пошкоджену Центральну районну лікарню та мобільний військовий шпиталь.

За словами голови Макарівської селищної ради Вадима Токаря, у перші дні повномасштабної війни лікарня зазнавала щоденних обстрілів і була заповнена пораненими. На десятий день після того, як російські війська підійшли до населеного пункту, поранених і лікарів евакуювали.

Токар повідомив, що у селищі 585 будинків знищені вщент, а понад дві тисячі мають пошкодження.

Делегація "U4U" відвідала Київщину / Фото: Павло Багмут

У Макарові парламентарії також оглянули зруйнований унаслідок обстрілів дитсадок.

У смт Бородянка політики оглянули руйнування на центральній вулиці, розстріляний російськими військами пам‘ятник Тарасу Шевченку.

У Бучі вони побували на цвинтарі. Іноземним парламентаріям розповіли про знущання російських військових з місцевого населення.

В Ірпені парламентаріям показали зруйнований будинок культури.

Під час брифінгу представники "United for Ukraine" висловили солідарність з Україною. Вони привітали українців із Днем Незалежності та побажали якнайшвидшої перемоги над ворогом. Політики також наголосили на підтримці євроінтеграційного курсу України.

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня Київська область була визволена від російських загарбників.

У березні цього року парламентарії з різних країн об’єдналися у мережу "United for Ukraine", щоб допомогти Україні у війні з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-