Цього тижня на лікування за кордон вирушили 14 бійців Нацгвардії

Цього тижня на лікування за кордон вирушили 14 бійців Нацгвардії

Укрінформ
З України за кордон цього тижня на лікування вирушили 14 військовослужбовців Національної гвардії України.

Про це в ефірі українських телеканалів заявив речник Нацгвардії України Руслан Музичук, відповідаючи на питання стосовно ситуації щодо реабілітації військових, які наразі проходять службу і боронять Україну, передає кореспондент Укрінформу.

«НГУ, маючи домовленості з іншими країнами, з якими співпрацює тривалий час, робить все можливе, щоб забезпечувати їхнє лікування і реабілітацію за кордоном. І цього тижня на лікування вирушили 14 військовослужбовців, і ще 65-м також незабаром буде надана допомога», - сказав речник НГУ.

Він висловив вдячність тим країнам і організаціям, які надають змогу українським військовослужбовцям ставати до строю. Окремо Музичук уточнив, що мова йде і про психологічну реабілітацію, і про протезування.

Читайте також: У Херсоні росіяни зламали хребет 70-річній журналістці через відмову здати український паспорт

«Також, звичайно, велика кількість (випадків – ред.) лікування (нацгвардійців – ред.) проходить саме в Україні. І велика вдячність лікарям, які починаючи з поля бою ставлять у польових шпиталях і умовах (захисників на ноги – ред.), рятують їх, їхні життя», - зазначив речник Нацгвардії.

Як повідомлялося, раніше начальник оперативного управління Головного управління Національної гвардії Олексій Надточий заявив, що з початку повномасштабної війни рф в Україні 700 нацгвардійців здали 300 літрів крові для своїх побратимів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-