Притула планує заробити на аукціоні мільйон доларів – на 50 «Валькірій» для ЗСУ

Притула планує заробити на аукціоні мільйон доларів – на 50 «Валькірій» для ЗСУ

Укрінформ
Під час аукціону, де будуть виставлені десять картин українських сучасних митців, волонтери намагатимуться заробити майже мільйон доларів США, аби за ці кошти придбати для ЗСУ безпілотники «Валькірія».

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ на тему: «Старт благодійного аукціону на підтримку ЗСУ» повідомив волонтер, громадський діяч, засновник Благодійного фонду Сергій Притула.

«У нас є амбітний план реалізації цього аукціону, на який ми відібрали 10 картин сучасників українських митців. Перелік досить вагомий цих людей... Всі вони об’єднані спільною тематикою боротьби України за свободу, за незалежність. Ми зараз маємо синергію з нашими колегами, з фондом Армія-SOS», - розповів Притула, додавши, що наразі великий інтерес для армії становлять безпілотники «Валькірія», які планують замовити та закупити для фронту на кошти, що будуть зібрані під час аукціону.

Притула також відзначив, що контрактування БпЛА вітчизняного виробництва мають переваги, адже серед українських військових багато фахівців, які вже вміють керувати такими безпілотниками і не треба витрачати час на їх підготовку.

Водночас волонтери вимушені закуповувати безпілотники й за кордоном, оскільки вітчизняні виробники не встигають задовольняти попит для фронту.

«В середньому 3-4 тижні йде на навчання пілотів управління цими БПЛА. Тому, коли ми почули, що наші колеги можуть досить оперативно забезпечити виробництво 50 комплексів цих БПЛА і навчити льотні групи, ми вирішили, що це може бути чудовим проєктом співпраці. З боку «Фонду Притули» буде забезпечена фінансова сторона, плюс ми забезпечимо ці льотні групи транспортом, яким вони потім зможуть перевозити ці комплекси. В свою чергу наші колеги їх вироблять і підготують групи, які ними будуть управляти. На все це потрібно близько мільйона доларів, і я б дуже хотів, я про це мрію, ну, якщо не все повністю, то хоча б частину цього бюджету ми змогли б закрити за рахунок цього аукціону, який зараз триває», - повідомив Притула.

Він нагадав, що на сайті аукціонного дому «Дукат» можна зареєструватись та дізнатись поточний стан справ по ставках за той чи інший лот. Завтра, 15 червня, відбудеться фінал аукціону, який пройде в режимі онлайн о 19.30.

Притула також розповів про контрактування інших комплексів - БПЛА «Лелека» та PD-2 (UKRSPECSYSTEMS PD-2 – ред.), на які кошти збирались раніше в ході інших аукціонів.

Притула вкотре підкреслив, що українці не повинні соромитись і жертвувати на благодійність навіть маленькі суми, адже в підсумку це дозволяє отримувати суттєву допомогу для ЗСУ.

Читайте також: Збір закрито: телефонний дзвінок вартістю 1 000 000 гривень

АСУ-1 «Валькірія» — безпілотний авіаційний комплекс військового та цивільного призначення для забезпечення моніторингу, повітряної розвідки, відеоспостереження та корегування артилерійського вогню вдень та вночі.

UKRSPECSYSTEMS PD-2 — український багатоцільовий БпЛА, призначений для здійснення повітряної розвідки та бойового застосування як носій бомбового навантаження з бойовою частиною вагою до 3 кг. Може злітати зі злітної смуги («по-літаковому»), також може оснащуватися модулями системи вертикального зльоту та посадки, що робить його апаратом вертикального злету та приземлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-