Всесвітній благодійний кіномарафон на підтримку України вже об’єднав три континенти

Всесвітній благодійний кіномарафон на підтримку України вже об’єднав три континенти

Фото
Укрінформ
Кінопокази Всесвітнього благодійного кіномарафону на підтримку України «CinemAid Ukraine Charity Film Marathon», який розпочався 20 березня, вже відбулися в шести країнах на трьох континентах.

Про це Укрінформу повідомили в Державному агентстві України з питань кіно.

«Заходи кіномарафону стали потужним міжнародним майданчиком підтримки України для громадських та політичних діячів, що висловлюють щирі слова підтримки Україні. Керівники дипломатичних установ України за кордоном на кожному заході кіномарафону доносять правду про війну та потреби України, а відомі українські кінематографісти звертаються у відеозверненнях із закликом до збільшення тиску на агресора та словами вдячності за всебічну підтримку України у складні часи», - повідомили у відомстві.

Благодійний кіномарафон було ініційовано Державним агентством України з питань кіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією «Дивись українське», ГО «УкрКіноФест», Українською Кіноасоціацією, ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії», ГО «Нарешті», КП «Київкінофільм», БО БФ «Двері», ГО «Центр розвитку креативних індустрій».

Читайте також: IX Чілдрен Кінофест визначився з датою та форматом

«Впроваджуючи Всесвітній кіномарафон у різних країнах світу, ми відчуваємо щиру підтримку України, це додає впевненості у нашій перемозі, весь цивілізований світ з нами!» - поділився голова правління Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» Андрій Різоль.

Одинадцять кінопоказів Всесвітнього марафону вже відбулися в Канаді, Туреччині, Болгарії, Польщі, Кенії та США.

Всесвітній благодійний кіномарафон на підтримку України вже об’єднав три континенти

«Україна - мирна та незалежна країна. Українці вільні, достойні люди, які люблять свою Батьківщину і прагнуть миру в своєму домі - Україні. Зараз ми звертаємося до світу за підтримкою в захисті нашої країни від ворога. Ми мріємо про перемогу справедливості та добра, щоб наші люди жили спокійно в Україні і розвивали свою країну!» - зазначила голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

Читайте також: У Кенії пройшли благодійні кінопокази на підтримку України

Надалі в межах кіномарафону планується провести кінопокази у містах Австралії, Австрії, Азербайджану, Бельгії, Великої Британії, В’єтнаму, Данії, Естонії, Індії, Іспанії, Італії, Йорданії, Кіпру, Литви, Латвії, Малайзії, Мексики, Нової Зеландії, Німеччини, ОАЕ, Польщі, Португалії, США, Туреччини, Угорщини, Франції, Чехії та інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-