Посол Чорногорії в Україні пропонує відкрити спецрахунок «Книги для українських дітей»

Посол Чорногорії в Україні пропонує відкрити спецрахунок «Книги для українських дітей»

Укрінформ
Посол Чорногорії в Україні Драгіца Понорац пропонує відкрити спеціальний рахунок «Книги для українських дітей» і почати збір коштів на цей проєкт у всьому світі.

Таку ідею посол оприлюднила на пресконференції в Укрінформі на тему: «Культурні проєкти: постачання книг до центрів тимчасово переміщених мешканців України у Чорногорії та Польщі».

Дипломатка зазначила, що в Чорногорії щиро вітають цей проєкт, спрямований на забезпечення маленьких українців книжками рідною мовою.

«Чому б не відкрити спеціальний рахунок «Книги для українських дітей»» і почати збір коштів у всьому світі. Я думаю, цю ідею підтримали б у багатьох країнах. Ви маєте дуже багато друзів і, можливо, завдяки цьому вам було б трошки легше знаходити кошти на цей проєкт», - сказала Понорац.

Читайте також: Для дітей-біженців з України у п'яти країнах Європи надрукували понад 25 тисяч книжок

На її думку, багато людей у всьому світі допомогли б із фінансуванням видання або придбанням книг для українських дітей.

Посол також пообіцяла обговорити з чорногорськими офіційними особами підтримку книжкового проєкту.

«Чорногорія - маленька країна, але ми робимо все, що можемо», - запевнила дипломатка.

Як повідомлялося, в рамках численних ініціатив Міністерства культури та інформаційної політики України з гуманітарної підтримки тимчасово переміщених українців у країнах Європи «Ми разом» благодійний фонд «Бібліотечна Країна» спільно з Українською асоціацію видавців та книгорозповсюджувачів, Fundacja Powszechnego Czytania (Польща) ініціювали проєкти, завдяки яким були закуплені у видавництвах України та передані до центрів тимчасово переміщених мешканців України у Чорногорії та Польщі понад 3000 дитячих книг українських видавництв. До акції долучаються країни Європи: Люксембург, Швейцарія, Німеччина, Чехія, Португалія та інші.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-