У Амстердамі близько 400 людей долучилися до благодійного міжнародного концерту

У Амстердамі близько 400 людей долучилися до благодійного міжнародного концерту

Фото
Укрінформ
У нідерландському Амстердамі близько 400 людей, загорнуті в жовто-блакитні стяги, із закликом зупинити війну в Україні долучилися до колективного перегляду благодійного міжнародного концерту-марафону на підтримку України “Save Ukraine — #StopWar”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Ми зібрались в середмісті Амстердаму, щоб висловити свою солідарність із Україною, а також щоб разом переглянути телемарафон Save Ukraine. З нами було багато нідерландців, ми відчуваємо їхню підтримку. Наприклад, нещодавно Нідерланди організували власний телемарафон, під час якого жителі країни зібрали більше 150 мільйонів євро на підтримку України. Ми хочемо привернути увагу до долі наших співгромадян, які знаходяться в тимчасовій окупації. Ми вимагаємо від Росії надати гуманітарні коридори для того, щоб українці мали змогу виїхати до більш безпечних регіонів країни. Ми особливо наголошуємо на неприпустимості примусової депортації наших громадян до рф”, - наголосив в коментарі Укрінформу посол України в Нідерландах Максим Кононенко.

У Амстердамі близько 400 людей долучилися до благодійного міжнародного концерту / Фото: Тата Помуран, Олександр Томащук

Він зазначив, що Нідерланди були однією з тих країн, які ще до війни погодилися надати Україні зброю та обладнання.

“Нідерланди від початку повномасштабного вторгнення займають принципову позицію щодо санкцій, зокрема щодо відключення Росії від СВІФТ. Нині Нідерланди надають гуманітарну підтримку як людям в Україні, так і тим, що прибули до Нідерландів, рятуючись від війни. Вся ця підтримка дуже цінна для нас”, - підкреслив поосл.

За його словами, Нідерланди, як держава, так і суспільство, надають значну підтримку українцям, які прибули до країни через війну.

“Звісно, що складно було підготуватись до такого напливу, тому ми бачимо певні розбіжності в різних регіонах та містах в контексті рівня практичної підтримки українців, але Нідерланди вживають значних зусиль для того, щоб українці мали змогу отримати всю необхідну допомогу”, - сказав дипломат.

Як повідомлялося, у неділю на базі польського телеканалу TVP відбувся міжнародний благодійний концерт-телемарафон Save Ukraine — #StopWar, який транслювали телеканали близько 20 країн.

Під час двогодинного ефіру музиканти, митці, громадські активісти, лідери думок, актори, художники, спортсмени, волонтери з усієї планети виступали на підтримку України. Водночас проходив збір коштів для розв’язання найбільших гуманітарних проблем, спричинених повномасштабним вторгненням рф на територію України.

Фото: Тата Помуран, Олександр Томащук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-