Абсолютна більшість українців вірять в перемогу у війні з росією

Абсолютна більшість українців вірять в перемогу у війні з росією

Опитування
Укрінформ
Абсолютна більшість українців - 93% - вірять в те, що Україна зможе відбити напад росії.

Про це йдеться в повідомленні Соціологічної групи «Рейтинг», передає Укрінформ.

Так, 72% опитаних абсолютно впевнені, що Україна зможе відбити напад росії. Ще 21% скоріше впевнені в цьому. Впевненість у перемозі переважає в усіх регіонах країни. Проте в західних областях цей показник трохи вищий за показник на сході України — 95% проти 85%.

«Половина (47%) опитаних сподіваються, що Україна зможе перемогти у війні з росією вже у найближчі кілька тижнів. Чверть (23%) вважають, що війна триватиме кілька місяців. Тільки 12% думають, що війна закінчиться за півроку-рік чи більше. Тих, хто взагалі не вірить в перемогу, практично немає», — йдеться в повідомленні.

Водночас більшість (77%) українців вважають, що справи в Україні рухаються у правильному напрямку. Лише 14% протилежної думки, 10% - не змогли оцінити. У всіх регіонах та серед всіх вікових груп домінує оцінка напрямку як правильного.

Більшість населення (74%) підтримують і прямі переговори Зеленського з путіним щодо припинення війни. Трохи більше прихильників цього на Півдні й Сході, але і в інших регіонах також таких більшість серед опитаних.

Для абсолютної більшості (89%) є неприйнятним й підписання тимчасового перемир’я з росією без виведення її військ з території України.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська під вигаданим приводом "денацифікації" та "демілітаризації" України обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-