Користувачі Airbnb масово бронюють житло в Україні, щоб підтримати її громадян

Користувачі Airbnb масово бронюють житло в Україні, щоб підтримати її громадян

Укрінформ
По всьому світу тисячі користувачів Airbnb, онлайн-сервісу з розміщення, пошуку та короткострокової оренди житла, бронюють квартири в Україні, щоб таким чином фінансово підтримати її громадян під час війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що при цьому користувачі платформи після бронювання не планують приїжджати до України, же триває розв’язана Росією війна. Як пише видання, це - «частина креативної кампанії в соціальних мережах, спрямована на фінансову підтримку українців, які опинилися в облозі, оскільки російські війська бомбардують їхню країну». Ця акція набирає обертів.

За словами генерального директора Airbnb Брайана Ческі, за 48 годин в Україні було заброньовано 61 402 ночі. Це - $1,9 млн для нужденних власників квартир.

Більше половини цих ночей було заброньовано громадянами США.

Заклик до гостей бронювати житло в Україні через Airbnb розповсюдився онлайн, охочих допомогти українцям закликають бронювати житло якомога ближче до дати заїзду, щоб господарі швидко отримували оплату. Airbnb зазвичай видає виплату приблизно за 24 години після реєстрації гостя. Також Airbnb скасував збори з гостей і власників, тому орендна плата йде напряму власникам житла в Україні.

Організатори кампанії закликають людей переконатися, що оренда здійснюється приватними особами, а не компаніями.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Airbnb заявив, що призупиняє роботу в Росії та Білорусі. Також компанія та некомерційна асоціація Airbnb.org оголосили, що працюють над тим, щоб безкоштовно розмістити у країнах Європи близько 100 тисяч українців, які тікають від війни, розв'язаної Росією.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-