Регіони просять НАТО закрити небо над Україною

Регіони просять НАТО закрити небо над Україною

Відео
Укрінформ
Голова Рівненської облради Сергій Кондрачук, голова міськради Івано-Франківська Руслан Марцінків та Кропивницький міський голова Андрій Райкович звернулися до країн – членів НАТО, президентів США і Франції, канцлера Німеччини, послів усіх держав з вимогою про закриття неба над Україною.

Як передає Укрінформ, відповідне звернення він розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, "сьогодні такі звернення поширять голови усіх обласних рад України. Переконаний, наразі це позиція усіх українців, котрі самотужки чинять опір московському окупанту, стримуючи його від просування далі".

"Я, голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук, звертаюся до країн – членів НАТО, президентів США і Франції, канцлера Німеччини, послів усіх держав з вимогою про закриття неба над Україною. Кожна згаяна хвилина – це смерті наших громадян, жінок та дітей. Це знищені наші міста та села. Діяти потрібно негайно!Кожна згаяна хвилина – це смерті наших громадян, жінок та дітей. Це знищені наші міста та села. Діяти потрібно негайно!", - наголосив Кондрачук.

Водночас Івано-Франківська міська рада на сесії ухвалила звернення до НАТО із закликом закрити повітряний простір над Україною.

«Щойно на 21-й сесії Івано-Франківської міської ради депутати звернулись до НАТО закрити повітряний простір над Україною! Вважаю, що всі міські ради України мають приєднатись», - написав за підсумками зборів у Фейсбук голова міськради Руслан Марцінків.

Депутати Кіровоградщини також вимагають від країн – членів НАТО, набратися мужності і закрити небо над Україною.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

«Сьогодні під час сесії міської ради ми звернулися до країн - членів НАТО, президентів США, Франції, канцлера Німеччини, послів усіх держав з вимогою закрити небо над Україною», - йдеться в повідомленні.

В Україні ще низка місцевих рад ухвалила звернення до світової спільноти з вимогою закрити небо над Україною, щоб захистити її громадян від російського агресора.

Про це органи місцевого самоврядування повідомляють на своїх офіційних сайтах та сторінках у соцмережах, передає Укрінформ.

"Звертаємося до країн-членів НАТО, президентів США і Франції, канцлера Німеччини, послів усіх держав на підтримку Президента України Володимира Зеленського та українського народу, з проханням про закриття неба над Україною. Кожна згаяна хвилина – це смерті наших громадян, жінок і дітей, це знищені наші міста і села!" - йдеться, зокрема у зверненні депутатів Полтавської обласної ради.

Аналогічний документ підписав від імені керівників органів місцевого самоврядування Рівненщини голова "Асоціації ОТГ Рівненщини" Сергій Пилипчук.

Київська міська рада у своєму зверненні наголосила, що всупереч правилам ведення війни Російська Федерація варварськи саме з повітря атакує цивільні об’єкти: житлові будинки, дитячі садки та школи, лікарні та пологові будинки.

"Управління військового комісара ООН з прав людини станом на 00:00 3 березня 2022 року нарахувало 1006 випадків загибелі або поранення цивільного населення. 331 загиблий, із яких 19 дітей, 675 поранених, з яких 31 дитина. І ця інформація є далеко не повною через значну інтенсивність бойових дій", - підкреслено в документі.

Аналогічні документи вже ухвалили також Кіровоградська обласна рада, Кропивницька і Черкаська міські ради. Готуються зробити це і в інших українських регіонах.

З підтримкою прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба до очільників країн-членів НАТО також звернулися жителі Луганської області. Петицію про негайне закриття повітряного простору над Україною наразі підписують жителі Тернопільщини

Мер Одеси Геннадій Труханов звернувся до мерів міст-побратимів та міст-партнерів Одеси з проханням підтримати звернення до НАТО щодо закриття повітряного простору над Україною.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО не погодилося закрити небо над Україною.

Президент Володимир Зеленський заявив, що, відмовившись закрити над Україною небо, керівництво НАТО дало "зелене світло" подальшим бомбардуванням військами Російської Федерації території України.

За даними соціологічного опитування Ipsos, близько 74% американців заявили, що Сполучені Штати та союзники по НАТО мають закрити небо над Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-