У Страсбурзі більше тисячі осіб вийшли на акцію підтримки України

У Страсбурзі більше тисячі осіб вийшли на акцію підтримки України

Фото
Укрінформ
У французькому місті Страсбург на мітинг солідарності з Україною вийшли більше тисячі людей.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, мітинг відбувся на центральній площі міста, після чого численна колона демонстрантів рушила до російського консульства, де відбулася велика акція протесту проти вторгнення РФ в Україну.

У заходах взяли участь не лише українці, які мешкають у Страсбурзі, а й литовці, грузини, чеченці, сирійці, турки, казахи, росіяни, французи.

Акція підтримки України у Страсбурзі / Фото: Олена Милосердова, Укрінформ

Мер Страсбурга Жанн Барсегян у своїй промові підкреслила, що на захід прийшли десятки депутатів мерії, щоб висловити величезну солідарність і підтримку українському народу.

“Кілька днів тому ніхто не міг повірити в те, що відбувається зараз. Путін розв’язав війну в Європі. Йдеться про безпрецедентну агресію з часів Другої світової війни - проти європейської країни, проти демократії. Страсбург був і буде на вашому боці”, - наголосила мер.

Постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк заявив, що Україна ніколи не стане “маріонеткою Росії”, ніколи не здасться, і що “путінська кліка і сам Путін за свої військові злочини постануть перед міжнародним трибуналом”.

Також постпред України констатував, що сьогодні в багатьох демократичних країнах Європи, включно із Францією, відкрито діють російські ЗМІ, телеканали, які сіють брехню і дезорієнтують суспільство. “Ми чекаємо, що французька влада, як і влади всіх європейських країн, заборонять російську пропаганду у ЗМІ у своїх вільних демократичних країнах, і у Франції зокрема”, - закликав він.

Зі словами підтримки на мітингу виступили представники національних діаспор, української громади, ініціатори акцій допомоги українському війську.

Так, адвокат Єгор Бойченко розповів, що він звернувся до центральної адвокатури Страсбурга з проханням зробити розсилку на всіх адвокатів, щоб організувати збір ліків і відправити їх в Україну. Це було зроблено, збір розпочався. “Вчора одна з аптек Страсбурга дала безкоштовно вісім ящиків ліків, які вже завтра поїдуть в Україну”, - повідомив він.

Учасники акції наголошували, що Україні потрібно допомагати летальною зброєю, відключити Росію від SWIFT, а ще - робити внески на єдиний рахунок для допомоги українській армії, який є на сайті Нацбанку України.

Після мітингу демонстранти рушили до консульства РФ у Страсбурзі. Колона прямувала центральними вулицями, і до неї приєдналися багато французів.

На площі перед будівлею консульства РФ також було проведено велику акцію протесту проти російської військової агресії в Україні.

Увечері в Страсбурзі всі головні будівлі мерії підсвічені кольорами українського прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-