Зеленський: Ситуація на кордоні контрольована, але говорити про відведення військ РФ зарано

Зеленський: Ситуація на кордоні контрольована, але говорити про відведення військ РФ зарано

Укрінформ
Ситуація на українському кордоні й лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями контрольована, однак відведення військ з боку Росії поки не спостерігається.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час виступу на телемарафоні єднання UAразом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На кордоні з Росією, на кордоні з Білорусією, на контактній лінії з тимчасово окупованими територіями ситуація контрольована нашими військовими. Ми не бачимо зараз змін, ми бачимо велике накопичення військ, воно не змінюється за останні тижні, ми бачимо ті чи інші невеличкі ротації, я б не називав би сьогодні ці ротації відведенням військ з боку Російської Федерації", - зазначив Президент.

За його словами, зараз не можна зрозуміти, чи цей рух російських військових є ротаціями чи відведенням і знову поверненням.

"На сьогодні ми бачимо все це скупчення, констатуватимемо відведення, коли це станеться і буде якийсь невеличкий період в зменшенні цих угруповань військових і техніки на тих чи інших ділянках кордону", - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, вздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО було зосереджено 119 тисяч військових РФ наземного компонента. Разом з повітряним та морським компонентом ця цифра становить 140 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-