МВС не виключає будь-яких сценаріїв ймовірного нападу РФ на Україну і готується до них

МВС не виключає будь-яких сценаріїв ймовірного нападу РФ на Україну і готується до них

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ готується до будь-яких сценаріїв ймовірного нападу РФ на Україну.

Про це поінформував міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час спеціального телемарафону до Дня єднання, передає кореспондент Укрінформу.

«Чи сприймаємо ми серйозно сценарії, які звучать сьогодні з усіх-усіх сторін (щодо ймовірного нападу РФ на Україну – ред.)? Так, ми сприймаємо це серйозно. Чи готуємося ми до будь-яких сценаріїв? Так, ми готуємося. Чи можна нас залякати? Ні. Це неможливо», - сказав Монастирський.

Читайте також: Більшість повідомлень про «мінування» надходять з Росії, ОРДЛО та Білорусі - Монастирський

Він, звертаючись до українців, які служать у структурах ЗСУ і МВС, зазначив, що пишається ними. «Я особисто стою поряд з вами на вашій службі і розумію, що кожен з громадян, хто сьогодні виходить на вулиці, хто сьогодні одягає жовто-блакитну стрічку, символ нашої України, також стоїть поряд з вами», - уточнив міністр.

Очільник МВС висловив переконання, що кожен співробітник МВС на своєму місці робить все можливе для спокою громадян.

Звертаючись до поліцейських, прикордонників, рятувальників, міністр зазначив, що їх – 300 тисяч, а з сім'ями – більше мільйона. Так само десь мільйон налічують службовці ЗСУ і їхні сім’ї. «Саме ви сьогодні є гарантом безпеки України, саме ви сьогодні маєте сказати своїм сусідам, друзям, що все буде добре, і саме вам сьогодні повірять люди», - додав він.

Окремо глава МВС наголосив, що не розділяє ЗСУ, поліцію або Нацгвардію: «сьогодні всі ці сили єдині, всі міністри разом з Президентом думають і працюють лише над одним – забезпечити стійкість держави, і це в наших силах».

Читайте також: Нацгвардійців і рятувальників перевели на посилений режим роботи

Окремо він нагадав, що раніше в Україні було проведено цілу низку навчань, вивчалися сценарії, які реалізовувалися з 2014 року в Україні. «Ми відпрацювали всі можливі сценарії цих подій буквально на цих вихідних за участі Верховного головнокомандувача, Президента, у 30 км від адмінкордону з Автономною Республікою Крим. І ми працювали саме над цим сценарієм – захоплення адмінбудівлі, відділку поліції, і як швидко будуть прийняті рішення, доїдуть відповідні необхідні сили, і будуть відповідні розпорядження. Все це тривало менше години», - поінформував міністр.

Він запевнив, що необхідні рішення ухвалюватимуться дуже видко. «За будь-яких сценаріїв, якщо хтось подумає захопити адмінбудівлю, реакція правоохоронних органів буде надзвичайно швидка і жорстка. Хто б це не був, - чи новий «гіркін», чи нова «штепа» – реакція буде миттєвою», - зазначив він.

Як повідомлялося, 14 лютого Монастирський заявив, що у Міністерстві внутрішніх справ не допустимі жодні сепаратистські прояви як ті, що були навесні 2014 року в Харкові, Луганську та Донецьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-