У політв'язня Рустема Сеїтмеметова стався інфаркт у російській в'язниці

У політв'язня Рустема Сеїтмеметова стався інфаркт у російській в'язниці

Укрінформ
У політв'язня у справі «третьої Бахчисарайської групи Хізб ут-Тахрір» Рустема Сеїтмеметова, засудженого до 13 років ув'язнення, стався інфаркт міокарда у в'язниці в Ульяновській області РФ. Його прооперували.

Про це «Кримській солідарності» повідомила його дружина Зера Сеїтмеметова, передає Укрінформ.

Фото: Кримська солідарність

"Засудженого на 13 років позбавлення волі політв'язня Рустема Сеїтмеметова прооперували після того, як у в'язниці Димитровграда Ульяновської області у нього стався інфаркт міокарда", - йдеться у дописі.

За словами родичів, Рустему погано стало 15 травня. До цього його перевели на карантин в іншу камеру, де було дуже холодно. Він зі співкамерниками часто робив фізичні вправи, щоб зігрітися, але одного разу він знепритомнів.

Наглядачі викликали швидку. Медики вирішили відвезти політв'язня до обласного кардіологічного центру, спочатку підозрюючи, що у нього міг «підскочити цукор».

Вже у лікарні Рустему поставили діагноз "інфаркт міокарда" та прооперували. Операція тривала 40 хвилин. Йому провели стентування судини — розширили звужену судину, щоб кров могла без проблем надходити до серця.

Після операції чоловіка відвезли до СІЗО-9 Димитровграда, де є тюремна лікарня. Медики дали йому нітрогліцерин та інші пігулки, назву яких Рустем не знає. Також узяли кров на аналіз, часто вимірюють тиск, але показники не називають. На запитання кримського татарина, чому медики не говорять показники, відповідати відмовляються. Вечорами бувають невеликі температура та озноб. Він пересувається без сторонньої допомоги.

Як повідомлялося, Рустема Сеїтмеметова було затримано 11 березня 2020 року в Бахчисараї.

29 жовтня Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону визнав винними фігурантів «бахчисарайської справи Хізб ут-Тахрір» у «спробі насильницького захоплення влади», а також «в участі в терористичній організації». Рустем Сеїтмеметов засуджений до 13 років ув'язнення.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у політв'язня Рустема Сеїтмеметова виявили катаракту обох очей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-