Падіння продажів Tesla спричинили не лише зовнішні чинники, проблемою є й сам Маск - CNN

Падіння продажів Tesla спричинили не лише зовнішні чинники, проблемою є й сам Маск - CNN

Укрінформ
Падіння річних продажів продукції Tesla в першому кварталі, яке стало значно гіршим, ніж очікувалося, було спричинене не лише зовнішніми чинниками, але й іншими проблемами, в тому числі поведінкою її гендиректора Ілона Маска.

Про це йдеться в публікації в неділю на сайті CNN, передає Укрінформ.

«Компанія звинуватила (в погіршенні динаміки - ред.) слабку китайську економіку, підпал на своєму заводі в Німеччині та обмеження поставок через ескалацію конфлікту на Близькому Сході», - зауважує телеканал.

Водночас зазначається, що не всі проблеми криються в зовнішніх чинниках. Одна з них - недопрацювання в самій компанії в той час, як на ринок почали виходити нові конкуренти, що в певний момент почали відбирати продажі у компанії Ілона Маска.

«Tesla стала легкою мішенню (для конкурентів - ред.), не зумівши представити нові продукти досить швидко, щоби підтримати інтерес клієнтів. Крім того, її виконавчий директор Ілон Маск став персоною, з якою багато людей не хочуть асоціювати себе, навіть отримавши гарну машину», - наголошується в публікації.

І хоча попит на загальні продажі електромобілів у США за останні місяці знизився, це далеко не основна причина зменшення інтересу покупців до Tesla. Адже деякі інші автовиробники, в тому числі Audi, BMW, Mercedes, Rivian і Ford, рапортували про зростання продажів на 50% та більше за минулий рік.

«Виконавчий директор Tesla Ілон Маск також може створювати проблеми для бренду своїми дедалі суперечливішими публічними заявами», - зауважує телеканал.

Читайте також: Tesla відмовилася від намірів створити дешеву модель - Reuters

Так, упродовж останніх років Маск захищав расистську риторику, погоджувався з антисемітськими заявами. Він також перейменував популярну соцмережу Twitter після її покупки, що негативно сприйняла значна частина спільноти, та відновив облікові записи відвертих расистів. Крім того, він відкрито виступав проти обмежень, пов’язаних із COVID-19 на тлі мільйонів смертей по всьому світу від цього захворювання.

Маск був людиною року, найзаможнішим багатієм. Але потім він використав позитивну увагу до своєї персони, щоби зробити ці заяви та оточити себе негативом.

За даними опитування данської компанії з управління репутацією Caliber, довіра до Tesla, а також рішення клієнтів купувати саме ці автівки, різко впали від початку 2022 року. І хоча соцопитування не окреслювали чіткого зв’язку з конкретними причинами, вони виявили паралельне погіршення суспільної думки про самого Маска.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками першого кварталу цього року компанія Tesla вперше від початку пандемії COVID-19 зафіксувала відчутне зниження обсягів продажу в річному вимірі. Так, очікувалося, що компанія мала поставити близько 449 тисяч автомобілів за перші три місяці року. Однак реальні поставки були на 14% меншими.

Крім того, у вівторок у Нью-Йорку акції Tesla впали на 4,9%, що стало другим найгіршим показником для S&P 500.

Фото: Yasin Ozturk/Anadolu Agency via Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-