James Webb знайшов джерело вуглецю на поверхні супутника Юпітера

James Webb знайшов джерело вуглецю на поверхні супутника Юпітера

Укрінформ
Астрономи, використовуючи дані космічного телескопа NASA James Webb, виявили вуглекислий газ на крижаній поверхні супутника Юпітера – Європи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі американського космічного відомства.

Аналіз даних показує, що цей вуглець, ймовірно, виник у підповерхневому океані, а не був доставлений метеоритами чи іншими зовнішніми джерелами.

Крім того, він був відкладений у геологічно недавньому часовому масштабі. Це відкриття має важливі наслідки для потенційної придатності для життя океану на супутнику Юпітера - Європі.

«На Землі життя любить хімічне різноманіття – чим більше різноманітності, тим краще. Наше життя засноване на вуглеці. Розуміння хімічного складу океану Європи допоможе нам визначити, чи є він ворожим до життя, чи це може бути хорошим місцем для життя», — заявив провідний автор дослідження Джеронімо Вільянуева з Центру космічних польотів Goddard NASA в Грінбелті, штат Меріленд.

Попередні спостереження Європи космічним телескопом Hubble свідчать про наявність океанської солі в регіоні Тара.

Читайте також: James Webb показав туманність у сузір'ї Ліри, схожу на бублик

«Тепер ми бачимо, що вуглекислий газ також сильно сконцентрований там. Ми вважаємо, що це означає, що вуглець, ймовірно, походить із внутрішнього океану», - додала інших автор дослідження Саманта Трамбо з Корнельського університету в Ітаці, Нью-Йорк.

Як повідомляв Укрінформ, нове дослідження K2-18 b, екзопланети, яка у 8,6 раза масивніша за Землю, за допомогою космічного телескопа NASA James Webb виявило наявність вуглецевих молекул, включаючи метан і вуглекислий газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-