Акаунти-мільйонники у соцмережі 𝕏 повинні будуть підтверджувати свою особу

Акаунти-мільйонники у соцмережі 𝕏 повинні будуть підтверджувати свою особу

Укрінформ
Платформа 𝕏 (колишній Твіттер) Ілона Маска тепер вимагатиме від власників акаунтів із синіми галочками надсилати селфі разом із фотографією офіційного документа, що посвідчує особу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на звіт видання PC Magazine.

Особиста інформація користувачів, необхідна для процесу перевірки, оброблятиметься програмним забезпеченням ізраїльської компанії AU10TIX, яке зберігатиме особисті дані до 30 днів.

В 𝕏 сказали, що зібрані дані користувачів будуть використовувати «з метою безпеки, включаючи запобігання видавання себе за іншу особу».

AU10TIX допомогла створити системи перевірки особистості для аеропортів та прикордонного контролю у 1980-х та 1990-х роках, після чого у 2002 році розширилась до того, що вона називає «цифровими просторами».

Станом на сьогодні, серед клієнтів AU10TIX є зокрема Uber, PayPal та Google.

Читайте також: Соцмережа X гальмувала перехід на сайти-конкуренти за посиланнями з постівЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, спочатку сині галочки використовувалися як безкоштовний інструмент аутентифікації, покликаний допомогти зупинити фейкові акаунти і поширення дезінформації.

Після внесених Маском змін, вони стали символом того, що акаунт підписався на преміум-послугу під назвою Twitter Blue - і при здійсненні платежу відбувається процес верифікації. Існують різні ціни залежно від того, де здійснюється підписка, але в середньому вона становить близько 8 доларів на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-