Tesla встановлюватиме у автомобілі дешевші батареї на основі заліза

Tesla встановлюватиме у автомобілі дешевші батареї на основі заліза

Укрінформ
Компанія Tesla має намір розширити використання дешевших батарей на основі заліза, встановлюючи їх на електровантажівках та майбутній дешевшій версії легкового автомобіля.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у документі “Генеральний план, частина 3”, оприлюднений Tesla цього тижня, пише Reuters.

Зазначається, що більшість автомобілів Tesla зараз використовують батареї на основі нікелю, який є значно менш поширеним та суттєво дорожчим мінералом, ніж залізо.

“Маск та інші прибічники літій-залізо-фосфатних акумуляторів (ЛЗФ) вказують на поширеність та низьку ціну заліза, як на ключових фактор, що переважає недоліки, які перешкоджають ширшому застосуванню цих акумуляторів у світі. Вони - більші та важчі й зазвичай здатні втримати менше енергії, ніж батареї на основі нікеля, що скорочує запас ходу”, - пояснює видання.

У “Генеральному плані, частина 3” без уточнення термінів вказується, що Tesla використовуватиме саме ЛЗФ акумулятори у напівлегких вантажівках, а також машинах середнього розміру, й майбутніх моделях 3 та Y. Зараз ці моделі продаються у США з батареями на основі нікелю.

Читайте також: Скандал у США: автомобілі Tesla без згоди власників записували їх на відео

Водночас Reuters звертає увагу, що на ринку літій-залізо-фосфатних акумуляторів домінує Китай, що суттєво ускладнює перспективу побудови на території США заводу із виробництва таких батарей, з огляду на чинне напруження у китайсько-американських відносинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-