Сапери роблять усе можливе, щоб аграрії Херсонщини змогли вийти на поля - Клименко

Сапери роблять усе можливе, щоб аграрії Херсонщини змогли вийти на поля - Клименко

Фото, відео
Укрінформ
На Херсонщині сапери вже знищили 32 тис. вибухонебезпечних предметів і продовжують робити все можливе, щоб аграрії найближчим часом змогли вийти працювати на поля.

Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ з посиланням на ДСНС.

"Попри постійні обстріли розмінування Херсонщини триває. Цей регіон є одним із найзамінованіших, а сапери роблять усе можливе, щоб аграрії вже найближчим часом змогли вийти працювати на поля. На сьогодні силами Національна поліція України та ДСНС на Херсонщині знищено близько 32 тисяч вибухонебезпечних предметів”, - розповів Клименко.

Зазначається, що пришвидшити процес розмінування фахівцям допомагають два броньовані комплекси для механічного розмінування DOK-ING.

Своєю чергою голова ДСНС Сергій Крук повідомив, що у Херсонській області вже почали роботу механізовані машини, які допомагають піротехнікам очищувати землю від ворожих боєприпасів.

"По-перше, це убезпечить наших фахівців, оскільки управління відбувається дистанційно. По-друге, дозволяє значно збільшити темпи та обсяги робіт з розмінування. Оскільки війна триває, та роботи з розмінування території не стає менше", - пояснив Крук.

Читайте також: Розмінування територій: ДСНС відрядила на Харківщину 20 додаткових розрахунків

Як повідомлялося, спецтранспорт дозволяє в найкоротші терміни знешкоджувати вибухові пристрої на 2 тисячах квадратних метрів щоденно. Проте головна перевага таких машин - збереження життів саперів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-