На Закарпатті кримінальному авторитету оголосили підозру під час «сходки»

На Закарпатті кримінальному авторитету оголосили підозру під час «сходки»

Фото
Укрінформ
На Закарпатті прокуратура оголосила підозру кримінальному авторитету, який організовував «сходки», ділив сфери впливу у в'язниці, наповнював «общак» та доправляв в установу незаконні предмети.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури кримінальному авторитету повідомлено про підозру у поширенні злочинного впливу та організації злочинного зібрання, а п’ятьом його спільникам – в участі у такій «сходці» (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 КК України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 43-річний раніше судимий мукачівець, перебуваючи в ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)», поширював злочинний вплив та спонукав до цього інших ув’язнених, організовував злочинні зібрання – «сходки» – для розподілу сфер впливу, обговорення наповнення «общаку» та розподілу з нього незаконно отриманих представниками криміналітету грошових коштів.

За інформацією прокуратури, обговорювалося і постачання на територію УВП заборонених предметів. Кілька таких «зустрічей» відбулися протягом грудня 2022 року - лютого 2023 року.

«Учасники «сходки» також вирішували між собою питання надання особам того чи іншого статусу в злочинному світі. Підозрювані знаходяться під вартою вже не перший рік, і кожен з них має певний високий статус у «злочинному світі» . Це – чоловіки віком від 21 до 44 років, більшість із яких закарпатці, є також уродженець АР Крим. Їх обвинувачують у розбійних нападах та інших злочинах, зокрема двох за фактом замаху і вчинення умисного вбивства», - зазначили в прокуратурі.

Читайте також: СБУ затримала «кримінального авторитета», який майже 10 років тероризував Кривий Ріг

Як повідомили правоохоронці, учора за місцем тримання осіб проведено обшуки, вилучено ряд чорнових записів, кристалічні речовини, схожі на психотропні, мобільний телефон та інші речові докази.

У прокуратурі зазначають, що шляхи потрапляння в установу заборонених предметів встановлюватимуть.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ, із залученням спецпідрозділу КОРД та за сприяння ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)».

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру «злодію в законі» на прізвисько «Рамаз Багдадський» за участь у так званій сходці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-