SpaceX провела статичне випробування понад 30 двигунів ракети Starship

SpaceX провела статичне випробування понад 30 двигунів ракети Starship

Фото, відео
Укрінформ
Американська компанія SpaceX провела наземні випробування, запустивши одночасно 31 із 33 ракетних двигунів Raptor 2 своєї найпотужнішої ракети Starship.

Про це повідомляє The New York Times, передає Укрінформ.

Видання зазначає, що з 33 двигунів один не був запущений, а інший заглух відразу після старту. Однак інженери зазначили, що 31 двигуна було б достатньо, щоб ракета вийшла на орбіту.

Компанія опублікувала у Твіттері відео того, як проходило випробування на полігоні Starship у Бока-Чіка, штат Техас.

«Цього все одно достатньо, щоб вийти на орбіту! Одного дня Starship доставить нас на Марс», — написав у мікроблозі Ілон Маск.

Онлайн трансляцію на сайті NASA дивилося понад 110 тисяч людей.

Починаючи з грудня 2020 року, компанія провела серію випробувальних польотів прототипів Starship на кілька кілометрів угору, щоб з'ясувати процедуру посадки. Після кількох невдалих спроб у травні 2021 року SpaceX вдалося запустити та приземлити Starship без пошкоджень.

Читайте також: SpaceX обмежила використання Україною інтернету Starlink для управління дронами

Starship — система космічного запуску багаторазового використання, що належить до надважких ракет-носіїв і розробляється американською компанією SpaceX для транспортування людей на Марс (і навіть далі) і повернення їх на Землю. Перший ступінь ракети називається Super Heavy (укр. нважкий). Він призначений для виведення на орбіту другого ступеня, що водночас є і космічним кораблем зі спільною з ракетою назвою — Starship (укр. Зореліт). Останній випускатиметься в кількох версіях: пасажирська, вантажна (можливий варіант підйому супутників величезних розмірів) або танкер для космічної дозаправки. Обидва ступені працюватимуть із двигунами Raptor і повертатимуться на злітно-посадковий майданчик. Після заправки Starship знову буде готовим до польоту.

Ілон Маск вважає, що Starship буде здатний повністю замінити поточні ракети Falcon і космічні кораблі Dragon та Dragon 2, що наразі експлуатує його компанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-