Вчені випробували на свинях мРНК-вакцину у капсулах

Вчені випробували на свинях мРНК-вакцину у капсулах

Укрінформ
Група вчених із Массачусетського технологічного інституту (MIT) та дослідників з данської фармацевтичної компанії Novo Nordisk розробила спосіб доставки ліків, на основі нуклеїнових кислот, таких, як мРНК-вакцини, в організм тварин у капсулах, які можна ковтати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Genetic Engineering & Biotechnology News.

Спочатку дослідники ввели ін’єкцію наночастинок мРНК у шлунок мишей, продемонструвавши, що доставлена ​​РНК, яка кодувала ген-репортер, була успішно засвоєна клітинами.

Дослідники спостерігали експресію гена-репортера в шлунку і печінки мишей. Це свідчить про те, що РНК сприймається внутрішніми органами, і транспортується до печінки - центру метаболічної детоксикації організму.

Потім вчені упакували ліофілізовані комплекси РНК-наночастинок у капсули для доставки у клітини шлунку свиней.

Свиням вони змогли доставити до тканин шлунку близько 50 мікрограмів мРНК в одній капсулі, і три капсули всього. У результаті загальна доставка становила 150 мікрограмів мРНК.

Проте на відміну від мишей, у свиней не помітили проникнення мРНК в клітини печінки або інших органів.

Слід зазначити, що у COVID-вакцині на основі мРНК від компанії Moderna використовується всього близько 100 мікрограмів РНК, а у вакцині Pfizer лише 30 мікрограмів РНК.

У майбутніх дослідженнях вчені вивчатимуть можливість генерування системної імунної відповіді шляхом доставки мРНК-вакцин за допомогою їх капсули.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія Moderna оголосила про початок клінічних випробувань другої вакцини проти ВІЛ на основі мРНК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-