Голова Microsoft продав майже половину акцій компанії

Голова Microsoft продав майже половину акцій компанії

Укрінформ
Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла продав майже половину своїх акцій в компанії на суму $285 мільйонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на дані Комісії з цінних паперів та бірж США.

Зазначається, що минулого тижня за два дні Наделла продав 838 584 цінних паперів з 1,7 млн акцій корпорації, які йому належали. Це принесло йому $285 мільйонів, що є найбільш крупним продажем акцій Наделли.

Дану інформацію підтвердили та у самій компанії.

«Сатья продав приблизно 840 000 своїх акцій Microsoft з метою особистого фінансового планування та диверсифікації… Він прагне постійного успіху компанії, і його активи значно перевищують вимоги до холдингу, встановлені радою директорів Microsoft», – сказав представник Microsoft у письмовій заяві.

На думку аналітиків, продаж акцій пов’язаний із майбутнім введенням у штаті Вашингтон податку у 7% на довгостроковий приріст капіталу на суму понад $250 тисяч на рік.

Наделла очолив Microsoft у 2014 році. На момент вступу Наделла на посаду акції коштували $36 за папір. 29 листопада 2021 року вони торгувалися по $336,63 за штуку.

Американська компанія Microsoft Corp була заснована в 1975 Біллом Гейтсом і Полом Алленом. Штаб-квартира знаходиться в Редмонді, штат Вашингтон. Компанія спеціалізується на розробці програмного забезпечення, зокрема Microsoft є розробником операційної системи Windows.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня засновник та генеральний директор Tesla Ілон Маск продав ще 934 091 акцію компанії за 1,05 мільярда доларів.

З початку цього місяця він продав акції компанії на суму близько 10 млрд мільярдів. Спочатку підприємець заявив, що продасть 10% акцій компанії — на той момент вони оцінювалися у 21 мільярд доларів. Тобто зараз він продав приблизно половину від запланованої кількості цінних паперів, щоб виконати зобов’язання щодо податків, пов’язаних із використанням опціонів на акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-