Apple скоротила виробництво iPad, щоб вистачило чипів для iPhone 13 - ЗМІ

Apple скоротила виробництво iPad, щоб вистачило чипів для iPhone 13 - ЗМІ

Укрінформ
Американська компанія Apple скоротила виробництво планшетів iPad, щоб у достатній кількості випустити нові смартфони iPhone 13.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Nikkei Asia із посиланням на близькі до компанії джерела.

Виробництво iPad скоротилося на 50% від початкових планів Apple за останні два місяці, повідомили джерела, додавши, що частини, призначені для старих iPhone, також перерозподілять для iPhone 13.

Моделі iPad і iPhone мають ряд спільних компонентів. Це дозволяє Apple у певних випадках перерозподіляти витратні матеріали між різними пристроями.

Видання пише, що така ситуація пов’язана з глобальною кризою у постачанні мікрочипів, яка вдарила по компанії сильніше, ніж очікувалося. А оскільки в Apple прогнозують підвищений попит на iPhone, тому вирішили зосередитися саме на них.

Читайте також: Nissan урізає виробництво авто на 30% через дефіцит чипів

Представники компанії не прокоментували виданню цю інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня компанія Apple представила нові моделі планшетів iPad та iPad Mini, смартгодинник Apple Watch сьомої серії, а також чотири найочікуваніші моделі iPhone 13-ї серії.

Читайте також: Презентацію нового позашляховика Maserati відклали через брак чипів

На жовтневій презентації компанія представила довгоочікувані оновлені лептопи MacBook Pro на революційних процесорах, «недорогі» навушники AirPods 3, оновлені мініколонки, а також іншу продукцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-