У Швеції розробляють електролітак, запас ходу - 400 кілометрів

У Швеції розробляють електролітак, запас ходу - 400 кілометрів

Фото
Укрінформ
Шведський стартап Heart Aerospace розробляє повністю електричний літак для здійснення нетривалих перельотів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє New Atlas

Літак буде розрахований на перевезення 19 пасажирів. У компанії стверджують, що спочатку максимальний запас ходу становитиме 400 кілометрів, проте згодом він буде збільшений.

Представники Heart Aerospace запевняють, що їхній електричний двигун у 20 разів дешевший, ніж двигун традиційного пасажирського літака. А витрати на його утримання у 100 разів нижчі за витрати традиційні двигуни.

Транспортний засіб розробляється з можливістю використовувати злітно-посадкові смуги до 750 метрів.

Читайте також: Логістичний гігант UPS купує електролітаки з вертикальним зльотом і посадкою

Компанія заявляє, що електричний літак має бути придатний до коротких рейсів над гірською місцевістю або між островами, де подорожі автомобільним транспортом будуть недоцільними.

Heart Aerospace розраховує допрацювати проєкт свого літака ES-19 до 2023 року і здійснити свій перший тестовий політ у першому кварталі 2024 року. Компанія також сподівається, що літак отримає сертифікацію в 2026 році, що дозволить йому вступити в експлуатацію в останньому кварталі того ж року.

Як повідомляв Укрінформ, автомобіль-літак AirCar за показниками двигуна близький до легкомоторного літака Сессни-172, швидкість у польоті 170 км/год, на дорозі - до 200 км/год, може перевезти двох людей та 200 кг вантажу.

Фото: Heart Aerospace

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-