Huawei почав продавати власні електрокари

Huawei почав продавати власні електрокари

Укрінформ
Китайська компанія Huawei, як передусім відома своїми смартфонами та іншими гаджетами, почала продавати електричні автомобілі.

Як передає Укрінформ, про це пише SCMP.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, технологічний гігант телекомунікаційного обладнання продовжує шукати нові джерела прибутку після того, як торгівля смартфонами зазнала санкцій з боку США. Керівники Huawei заявили, що вироблені електромобілі зможуть допомогти компанії компенсувати падіння продажів смартфонів.

Модель електрокару SF5, спільно випущена Huawei та китайським виробником автомобілів SERES, є першим автомобілем, який офіційно увійшов до магазинів Huawei.

Електробензиновий гібрид оснащений системою HiCar на базі ПЗ HarmonyOS та має запас ходу 180 км у чистому електричному режимі та понад 1 000 км у змішаному режимі.

Читайте також: Маск заперечує, що електрокари Tesla використовуються для шпигунства у Китаї

У Huawei заявили, що система HiCar дозволяє користувачам переключатися між різними програмами для мобільних телефонів та центральною панеллю керування автівкою, а також може підключати автомобіль до інших розумних пристроїв, таких як телевізори, кондиціонери тощо.

Читайте також: Volvo планує до 2030 року повністю перейти на випуск електрокарів

Як повідомлялося, адміністрація експрезидента США Дональда Трампа звинуватила Huawei у протиправному збиранні інформації про американські державні установи, компанії та громадян, що визнано шпигунством. Окрім Штатів, співпраця з Huawei у галузі розвитку мереж мобільного зв'язку та передачі даних нового покоління 5G повністю заборонена у Великій Британії, Швеції, Японії. У Франції введена часткова заборона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-