Google відтворює пам'ятки архітектури у 3D і VR за допомогою фото з мережі

Google відтворює пам'ятки архітектури у 3D і VR за допомогою фото з мережі

Відео
Укрінформ
Компанія Google використовує нейронну мережу із фотографіями пам’яток, щоб відтворити визначні місця за допомогою графіки.

Про це повідомляє VentureBeat.

Компанія відтворює пам’ятки за допомогою технології нейронного випромінювання. Дані з 2D зображень про те, де завершуються світлові промені, використовуються для визначення глибини 3D. Система Google NeRF in the Wild використовує фотографії "у природних умовах" та покращує здатність комп’ютеру бачити пам’ятки з різних кутів. Потім система досліджує зображення, щоб знайти структури та відокремити особливості зйомки та погодних умов. Після цього на основі статичних елементів та текстур нейронна мережа створює 3D-модель пам’ятки.

Читайте також: Google оцифрував картину "Таємна вечеря" учня да Вінчі

Оскільки об’єкти, відтворені системою, можна розглядати з різних сторін, NeRF in the Wild дозволяє користувачам пристроїв віртуальної та доповненої реальності по-справжньому відчути архітектуру, навіть із урахуванням погодних умов та часу доби. Така розробка виходить за межі попередньої роботи з 3D-моделями.

Google не єдина компанія, яка досліджує можливість використання фотографій для 3D-моделювання. Наприклад, дослідники Intel ведуть розробки над цифровим відтворенням справжніх локацій з використанням дешифратора - нейромережі, яка відтворює не захоплені кути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-