США проведуть нове розслідування щодо Facebook, Google та Amazon

США проведуть нове розслідування щодо Facebook, Google та Amazon

Укрінформ
На компанії-гіганти Facebook Inc, Amazon.com Inc та Google Alphabet Inc очікує нове розслідування у Конгресі США щодо проблеми конкурентності на цифровому ринку.
Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначається, голова комітету Палати представників з питань малого бізнесу Надія Веласкес планує запросити представників даних компаній на слухання в Конгресі наприкінці жовтня або на початку листопада.

"Голова Веласкес вважає, що малий бізнес заслуговує на конкуренцію на рівних умовах, і сподівається, що слухання дадуть можливість комітету проаналізувати, як малий бізнес розвивається, враховуючи домінування великих технологічних компаній у сферах від електронної комерції до інтернет-трафіку", - заявила речниця Веласкес.

В Amazon, Facebook та Google не прокоментували дану інформацію.

Читайте також: Мін'юст США почне розслідування проти Facebook

Раніше повідомлялося, що міністерство юстиції США має намір розпочати нове розслідування проти Facebook у зв'язку з передбачуваними порушеннями антимонопольного законодавства. Дане розслідування за клопотанням генпрокурора Вільяма Барра відбувається паралельно з іншим, яке ініціювала Федеральна комісія з торгівлі. Цей орган проводить власне розслідування щодо того, чи завдало шкоди конкуренції поглинання компанією-гігантом інших фірм.

Крім того, діяльність Facebook вже розслідують генпрокурори низки американських штатів і судовий комітет Палати представників Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-