Bolt планує запустити безпілотне таксі вже через сім років

Bolt планує запустити безпілотне таксі вже через сім років

Укрінформ
Платформа пасажирських перевезень Bolt ініціювала науковий проєкт із розвитку технології безпілотних автомобілів.

Про це Укрінформу повідомили в представництві Bolt в Україні.

«Багато технологічних компаній займаються розробкою безпілотних автомобілів, а ми натомість хочемо вибудувати технологію для безпілотних машин, яка ґрунтується на програмному забезпеченні та вже існуючих навігаційних додатках. Це надасть чудову можливість використовувати знання розробників Bolt про машинне навчання, мапи та їх оптимізацію», - повідомив керівник із розробки продуктів Bolt Євген Кабанов.

Перші тестові поїздки відбудуться наступного року, а перші автомобілі без водія мають з’явитися у системі Bolt через сім років.

Основною метою компанії є розробка технологій, які допоможуть автомобілям досягти четвертого рівня автономності, коли в більшості випадків немає необхідності у втручанні людини в управління засобом пересування за винятком «білих плям» на мапах або екстремальних погодних умов.

Читайте також: Сервіс Bolt припиняє в Україні співпрацю з власниками "євроблях"

Довгострокова мета проєкту - інтегрувати безпілотні автомобілі у транспортну платформу Bolt у 2026 році.

«Основна мета Bolt - зробити пересування у містах простішим, швидшим і безпечнішим. Вимоги до транспортних послуг зростають; за допомогою безпілотних автомобілів ми зможемо вирішувати транспортні питання на іншому рівні», - пояснив Кабанов.

На сьогодні у Bolt більше 20 мільйонів користувачів у понад 30 країнах світу, тож компанія посідає третє місце серед швидкозростаючих підприємств Європи за версією журналу «Financial Times».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-