Honda представила електрокар з голосовим асистентом

Honda представила електрокар з голосовим асистентом

Укрінформ
Японський автовиробник Honda представив електрокар моделі Honda e.

Про це повідомляє портал Motor1.

"Honda e побудований слідами концепту дворічної давнини і не раз уже був засвічений у ролі передсерійного прототипу. Конвеєрна модифікація практично не відрізняється від попередніх варіантів: збережено навіть камери замість бічних дзеркал", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє портал, на ринок Європи Honda e відправиться в двох варіантах - з електромоторами потужністю 136 і 154 к.с. (Крутний момент в обох випадках однаковий - 315 Нм).

Хетч розженеться до 100 км/год приблизно за 8 секунд, але в Honda роблять ставку не на динаміку, а на керованість: поєднання заднього приводу й оптимального розподілу мас по осях має зробити машину дуже запальною.

Стало відомо також, що серійна Honda е отримає 35,5-кіловатну батарею в обох варіантах виконання, запас ходу становитиме приблизно 220 км. Зарядити акумулятори на 80% можна буде всього за півгодини - за умови використання системи швидкої зарядки.

Читайте також: Mercedes-Benz наступного тижня представить новий електрокар

Зазначається, що основою взаємодії людини і машини в салоні стануть два 12,3-дюймових дисплеї, а також голосовий помічник Honda Personal Assistant з подобою штучного інтелекту. Він має забезпечити доступ до низки онлайн-сервісів, але, крім того, в Honda вже заявили, що навчили "асистента" підтримувати подобу природних розмов і реагувати не тільки на прямі команди, а й на абстрактні репліки. Помічник буде триматися, як кажуть, "у контексті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-