Microsoft видалила продукти Huawei з сайту свого хмарного сервісу Azure Stack

Microsoft видалила продукти Huawei з сайту свого хмарного сервісу Azure Stack

Укрінформ
Американська корпорація Microsoft видалила згадку про продукти китайської телекомунікаційної компанії Huawei з сайту свого хмарного сервісу для обробки даних Azure Stack.

Про це повідомляє Bloomberg.

"На сайті продукту Azure Stack логотип Huawei все ще присутній на головній сторінці, але компанія та її пропозиції були вилучені з каталогу продуктів", - йдеться у повідомленні.

Каталог показує клієнтам, які сервери та інше обладнання доступні та сумісні з Azure Stack.

Huawei є одним з кількох виробників устаткування, яке виробляє сервери та обладнання для продукту Microsoft Azure Stack. Воно допомагає компаніям запускати програмні додатки на гібридному хмарному сервісі або у власних центрах обробки даних.

У Microsoft відмовилися прокоментувати чутки про те, що компанія може відкликати у Huawei ліцензію на використання операційної системи Windows.

Представники найбільшого в світі виробника програмного забезпечення також залишили без уваги питання про те, які заходи в корпорації планують прийняти в світлі внесення Huawei владою США в чорний список.

Як повідомлялося, японська компанія "Panasonic" заявила про припинення співпраці з Huawei в рамках дотримання обмежувальних заходів, вжитих США щодо китайського телекомунікаційного гіганта.

Читайте також: Засновник Media Labs закликав американський уряд до співпраці з Huawei

Компанія Huawei опинилася під тиском американської влади через підозри у промисловому шпигунстві й передачі інформації китайському уряду.

Міністерство торгівлі США видало генеральну ліцензію, яка дозволяє на тимчасовій основі (впродовж трьох місяців) американським компаніям вести бізнес з китайською корпорацією Huawei, а також майже 70-ма її філіями, що знаходяться за кордоном.

Заборона поширюється на товари, в яких 25% компонентів або більше виробляється в США. В країні вважають, що діяльність компанії суперечить національній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-