Київстар та Міносвіти назвали переможців фестивалю інновацій

Київстар та Міносвіти назвали переможців фестивалю інновацій

Укрінформ
Молодий стартап CamTouch, який створив портативний пристрій, що дозволяє будь-який монітор перетворити на інтерактивну дошку, здобув перемогу на Всеукраїнському фестивалі інновацій серед 20 команд-фіналістів.

Його спільно визначили організатори фестивалю - національний телеком-оператор Київстар і Міністерство освіти та науки. Переможець отримає 100 тисяч гривень на реалізацію проекту, повідомили Укрінформу в прес-службі Київстару.

“Київстар та Міністерство освіти і науки серед 20 команд-фіналістів конкурсу технологічних стартапів визначили переможця, який отримає головний приз – 100 000 грн на розвиток конкурсного проекту. Призовий фонд для заохочення переможця надав Київстар. Першість отримав проект CamTouch”, - зазначається в повідомленні.

За інформацією Київстару, стартап CamTouch створив портативний пристрій, що дозволяє будь-який проектор або монітор перетворити на інтерактивну дошку. Використовуючи спеціальні стилуси, користувач може керувати проектором, наче великим сенсорним екраном, малювати та робити нотатки, а також навчати і наочно демонструвати презентаційні матеріали для великої аудиторії. CamTouch створено саме як доступну альтернативу вартісній інтерактивній дошці.

Як розповів директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар Євген Кражан, Київстар уже вдруге підтримує Всеукраїнський фестиваль інновацій, оскільки розуміє важливість підтримки талановитої молоді. “Ми розуміємо, наскільки важливо давати молоді шанс випробувати себе, отримати досвід спілкування з експертами та презентації своїх ідей на широкий загал – це перший крок до дорослого підприємницького життя”, - сказав він.

У свою чергу, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич зазначила, що головне завдання фестивалю — це знайти і налагодити партнерство між інноваторами, бізнесом і владою задля спільного успіху. «Треба розуміти, що перед нами стоїть один дуже великий виклик. Інколи між тим, який потенціал ти маєш, і до того, щоб втілити його у життя, лежить прірва. Щоб цю прірву подолати, потрібно мати партнерів. Тут, на цьому фестивалі, зібралася дуже хороша компанія з інноваторів, бізнесу та представників влади. Тому учасники мають не тільки конкурувати один з одним, а й знайти це партнерство, яке допоможе потім реалізуватися. Основна мета фестивалю – об’єднати всіх учасників навколо спільного успіху», – підкреслила Гриневич.

У день презентації проектів гостям фестивалю були представлені усі роботи конкурсантів. Серед них – акустична система спостереження, засіб неінвазивного вимірювання глюкози у крові, оптичний інфрачервоний томограф для діагностики молочної залози, мобільна комбінована фотоелектрична/вітрова електростанція, сонячний опріснювач води та багато інших цікавих новаторських розробок.

Читайте також: Київcтар підключив ще понад 280 населених пунктів до 4G

Як повідомлялося, Київстар вже другий рік поспіль є генеральним партнером Всеукраїнського фестивалю інновацій. Торік усі переможці конкурсу стартапів отримали грошові нагороди на розвиток проектів від Київстар.

Цього року компанія не лише надала призовий фонд, а й долучила своїх співробітників до експертної оцінки конкурсних робіт. Учасники отримували фахові консультації щодо вдосконалення своїх проектів.

Окрім співпраці з Міністерством освіти і науки, Київстар реалізує також низку інших спільних проектів з різними органами державної влади. Серед них — проект з Національною поліцією – «Пошук дітей», з Міністерством закордонних справ – SMS-інформування українців у надзвичайних ситуаціях за кордоном, з Міністерством економічного розвитку і торгівлі – проект розвитку інфраструктури міст та сфери туризму, з Міністерством інформаційної політики та Державною службою України – проект сповіщення населення про надзвичайні ситуації.

 Фото: прес-служба Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-