Facebook змінив правила прямих трансляцій після теракту у Новій Зеландії

Facebook змінив правила прямих трансляцій після теракту у Новій Зеландії

Укрінформ
Соціальна мережа Facebook посилила правила прямих трансляцій (режим Live) після терористичних атак у Новій Зеландії, аби її послуги не завдавали шкоди й не поширювали ненависть серед користувачів.
Про це йдеться у блозі соцмережі.

“Сьогодні ми посилюємо правила, які стосуються режиму прямих трансляцій“, - йдеться у повідомленні.

У Facebook пояснили, що рішення про зміну правил було прийнято у зв'язку з терористичними атаками у Новій Зеландії. Таким чином компанія не хоче, щоб її послуги завдавали шкоди й поширювали ненависть серед користувачів.

Раніше контент, який розміщувався з порушенням стандартів соцмережі, компанія просто видаляла. Якщо порушення щодо змісту тривали, Facebook-акаунти блокувалися на певний час.

Однак згідно з новими правилами, відтепер діятиме політика “одного страйку”.

Той, хто порушує "найсерйозніші правила" соцмережі, буде обмежений у використанні Live протягом певних періодів часу – наприклад, протягом 30 днів.

Так, зокрема, той, хто поділився посиланням на заяву терористичної групи без контексту, буде негайно заблокований від використання Live протягом певного періоду часу.

“Наша мета – мінімізація ризику зловживань у режимі Live, що дозволяє людям користуватися живими стрімами в позитивний спосіб щоденно”, - наголосили у соцмережі.

Читайте також: У роботі Instagram стався масштабний збій

Як повідомлялося, 15 березня в результаті розстрілу парафіян у двох мечетях у Крайстчерчі в Новій Зеландії загинула 51 людина, ще стільки ж зазнали поранень. Один із нападників транслював стрілянину на своїй сторінці у Facebook у прямому ефірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-