Маск показав 60 супутників для глобального інтернету

Маск показав 60 супутників для глобального інтернету

Фото
Укрінформ
Глава компанії SpaceX Ілон Маск опублікував зображення з першою партією супутників Starlink, які забезпечать доступ до Мережы для всіх жителів планети.

Про це він повідомив в Twitter.

"Перші 60 супутників Starlink від компанії SpaceX завантажені в ракету Falcon", - написав Маск.

Він також додав, що більше подробиць надасть у середу - в день запуску ракети.

Як повідомляє портал NakedScience, проект супутникового інтернету, який створює SpaceX, називається Starlink. Перші розробки почалися ще в 2015 році, а 22 лютого 2018 року компанія запустила в космос тестові прототипи. Тепер, коли інженери SpaceX врахували всі недоробки і усунули неполадки, перша партія Starlink готова до запуску.

Шістдесят супутників буде запущено в ніч з середи на четвер на ракеті Falcon 9.

Всього Ілон Маск планує вивести на орбіту 12 тисяч таких мініатюрних ретрансляторів, які забезпечать безперебійний доступ до Мережы для всього населення Землі.

Маск і SpaceX не сказали, чи буде стягуватися плата за послугу, а якщо так, то наскільки висока. Хоча Маск раніше заявляв, що мета полягає в тому, щоб зберегти низькі ціни і обійти конкурентів, таких як OneWeb або проект Джеффа Безоса Kuiper.

Читайте також: У SpaceX виникли проблеми під час тестування парашутів Crew Dragon

За словами експертів, якщо проект буде успішним, люди у всьому світі отримають інтернет, який приблизно в 40 разів швидше, ніж сьогодні в середньому пропонують провайдери.

План подальших запусків буде обговорюватися. Покрити всю земну кулю супутниковим інтернетом Ілон Маск планує до кінця 2020 року.

Другий і наступні запуски супутників Starlink глава SpaceX має намір здійснювати за допомогою корабля Starship - другого ступеня ракети Big Falcon Rocket.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-