Штучний інтелект упізнаватиме посттравматичний синдром за голосом

Штучний інтелект упізнаватиме посттравматичний синдром за голосом

Дослідження
Укрінформ
Вчені з Медичної школи університету Нью-Йорка розробили комп'ютерну програму, яка може допомогти діагностувати посттравматичний синдром у військових ветеранів завдяки аналізу їх голосу.

Про це повідомляє портал EurekAlert із посиланням на результати дослідження, які були опубліковані в журналі Depression and Anxiety.

“Спеціально розроблена комп'ютерна програма може допомогти діагностувати посттравматичний синдром у ветеранів завдяки аналізу їх голосу”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з дослідженням, такий інструмент, розроблений на базі штучного інтелекту, може з вірогідністю 89% розпізнавати голос людей, у яких є посттравматичний синдром (ПТСР), від тих, у кого його немає.

Читайте також: В Євросоюзі розробили "етикет" для штучного інтелекту

Саме програмне забезпечення аналізує слова у поєднанні з частотою, ритмом, тонусом і артикуляційними характеристиками мови в ході спілкування людини.

За словами одного з авторів дослідження Чарльза Мармара, ця комп'ютерна програма може невдовзі з'явитися в американських лікарнях після подальшого удосконалення її роботи.

Зазначається, що дослідники в ході своєї роботи провели розширені інтерв'ю з понад сотнею американських солдатів, які брали участь у бойових діях в Іраку й Афганістану та мають ПТСР, а також з тими військовими, у яких немає цього синдрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-