Переможцем World Car Awards став електромобіль Jaguar I-Pace

Переможцем World Car Awards став електромобіль Jaguar I-Pace

Укрінформ
На Нью-Йоркському міжнародному автосалоні переможцем премії World Car Awards 2019, перемігши відразу в трьох номінаціях, став електромобіль Jaguar I-Pace.

Про це повідомляється на сайті асоціації автомобільних виробників України Укравтопром.

"У Нью-Йорку, на міжнародному автосалоні було оголошено переможця премії World Car Awards 2019. Ним став британський електромобіль Jaguar I-Pace", - йдеться в повідомленні.

Jaguar I-Pace був вибраний з початкового списку 40 учасників із усього світу, а потім з короткого списку – трьох фіналістів, оголошеного в Женеві 5 березня. До трійки кращих в світі в 2019 році увійшли: Audi e-tron, Jaguar I-Pace і Volvo S60/V60.

Читайте також: Попит на нові легкові авто в ЄС цьогоріч знизився на 3% - експерти

В Укравтопромі зазначають, що крім титулу "Автомобіль року", Jaguar I-Pace здобув перемогу в номінаціях “Найбільш екологічно чистий автомобіль 2019 року” і “Кращий дизайн”.

"Це перший випадок в історії премії, коли одна модель отримала відразу три нагороди", - наголошується в повідомленні.

Відзначається, що звання "Автомобіль року" компанія Jaguar Land Rover отримує вже вдруге. Попереднім переможцем ставала модель Jaguar F-Pace в 2017 році. Крім цього, вона виграла в номінації "Кращий автомобільний дизайн року".

Кращим міським автомобілем на World Car Awards визнали Suzuki Jimny, кращим люксовим – Audi A7, а кращим гіперкаром – McLaren 720S.

Кандидатів на премію оцінювало міжнародне журі з 86 найдосвідченіших і авторитетних автожурналистов із 24 країн світу.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними Укравтопрому, в Україні за січень - березень 2019 року було зареєстровано 32 автомобіля моделі JAGUAR I-Pace. У результаті цей автомобіль став лідером українського ринку нових електромобілів.

Як повідомлялося, на Нью-Йоркському міжнародному автосалоні у 2018 році переможцем конкурсу "Всесвітній автомобіль року" став кросовер Volvo XC60.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-